ANNONCE

Thorning indrømmer problemer i Folketinget

30. november 2011 12:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning indrømmer problemer i Folketinget
Billede mangler

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil hellere rende til interne møder i regeringen end møde op til de samråd, han egentlig er forpligtet til ifølge Folketingets egne regler.
Det fortæller ministeren helt åbent, og det har nu fået oppositionen til at klage over den opførsel til Folketingets øverste myndighed, Præsidiet.
Samtidig har de trukket Helle Thorning-Schmidt til et samråd, der netop handler om, hvorfor det skal være så svært at få ministrene til at møde op til samråd.
“Vi har rettet en klage til statsministeren over, at samrådene kommer meget sent efter indkaldelsen, at de ligger for sent i forhold til udvalgsarbejdet, og ikke mindst at samrådene er kortet så meget af, at der ganske enkelt ikke er tid nok til at komme til bunds i sagerne. Statsministeren var nødt til at erkende, at der er noget at forbedre i samarbejdet mellem regeringen og Folketinget,” fortæller Venstres gruppeformand Kristian Jensen efter dagens samråd med Helle Thorning-Schmidt.
Han angiver eksempler på, at det flere gange har taget knap to måneder at få en minister til at stille op til samråd.
“Vejledning fra Folketinget siger, at der højst må gå 2-3 uger efter indkaldelsen, til samrådet skal afholdes, og det lever regeringen ikke op til,” slår Kristian Jensen fast.
Et andet problem er den tid, ministrene kan afse til at svare på spørgsmål under samrådet.
“Ministerene siger, at der kun er en time. Så kan vi ikke komme til bunds i sagen, og så har vi som folketingsmedlemmer ikke mulighed for at holde regeringen fast på deres handlinger og deres lovgivning, og det er egentlig det, et samråd skal bruges til. Det er især et problem, fordi der er flere samrådsspørgsmål på samme dag,” siger Venstres gruppeformand.
Venstre har allerede klaget over tilstandene til Præsidiet, men her venter man også fortsat på en afklaring. Det er Folketingets Præsidium, som i sidste ende kan gå ind og diktere statsministeren til at få ministrene til at makke ret.
“Nogle af problemerne har vi drøftet med Præsidiet, men der er ikke kommet en løsning ud af det. Derfor mente vi, at det var vigtigt at få statsministeren til at forholde sig til det. Og nu samler vi flere eksempler sammen, som vi viser, at vi har ret i det, vi siger,” slutter Kristian Jensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu