Thorning: Ingen lempelser til kriminelle

2. maj 2012 17:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: Ingen lempelser til kriminelle
Billede mangler

Kriminelle udlændinge bliver ikke sværere at udvise fra Danmark i fremtiden.
Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under en debat i Folketinget onsdag.
– Oplysningerne er meget klare, og det vil ikke betyde lempelse i forhold til at udvise kriminelle udlændinge, siger Helle Thorning-Schmidt på vej ind i folketingssalen.
Det budskab gentog hun flere gange under debatten, hvor Venstres Martin Geertsen havde spurgt statsministeren, om hun vil bede justitsministeren trække lovforslaget om lempelse af reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge tilbage.
Men det vil Helle Thorning-Schmidt ikke, og hun afviser selve præmissen om, at der er tale om en lempelse af reglerne. Justitsministeriet har blot ønsket at præcisere reglerne, siger hun.
Debatten er startet, efter at det kom frem, at justitsminister Morten Bødskov (S) har skrevet et brev til EU-Kommissionen, hvori der står, at en ændring vil give “en øget beskyttelse mod udvisning”.
Martin Geertsen er på ingen måde tilfreds med svaret fra Helle Thorning. Han kalder det papegøjesnak, og han lover, at regeringen ikke får fred for sagen med dagens debat.
– Sandheden er, at enten har man løjet over for Folketinget og befolkningen, eller også har men løjet over for EU-Kommissionen, siger han efter debatten.
– Justits- og statsministeren står i dag og siger, at den her ændring af dansk udlændingelovgivning ikke vil betyde, at der bliver udvist færre kriminelle udlændinge. Og det er jo noget helt andet, der står i brevet, uddyber han.
Helle Thorning-Schmidt sagde på sit pressemøde den 17. april, at regeringen “fastholder de regler, der er i forhold til at udvise kriminelle udlændinge”.
Under dagens folketingsdebat pointerede hun, at der ikke er nogen modstrid mellem hvad hun sagde på pressemødet og det brev, som justitsministeren har skrevet til EU-kommissær Vivian Reding.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu