Thorning kalder Løkkes krav »et godt udgangspunkt«

18. februar 2013 15:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning kalder Løkkes krav »et godt udgangspunkt«
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager positivt imod budskabet fra Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V), der vil sikre, at dansk erhvervsliv frem mod næste folketingsvalg ikke bliver pålagt nye skatter og afgifter.

 

Lars Løkke Rasmussen kræver en decideret garanti til erhvervslivet, men det vil Helle Thorning-Schmidt ikke give.

»Jeg har igennem lang tid sagt, at vi ikke har nogle planer overhovedet om at hæve eller opfinde nye skatter og afgifter til virksomhederne, så hvis det er Venstres indgang til forhandlingerne, er det en god ting,« siger Helle Thorning-Schmidt om Løkkes melding, der kommer forud for forhandlingerne om den pakke, som regeringen inden for kort tid lægger frem, og som skal skabe en bedre konkurrenceevne og flere job i det private.

»Hvis der skal være perspektiv i sådan en pakke, er vi nødt til at koble den med et parlamentarisk håndslag på at frede dansk erhvervsliv resten af valgperioden,« siger Løkke til Politiken.

Helle Thorning-Schmidt vil dog ikke udstikke nogle garantier.

»Vi garanterer ikke noget. Jeg har sagt, at vi ikke ønsker at hæve skatter og afgifter. Det er ikke det, vi har brug for i Danmark nu.«

Spørgsmål: Hvorfor vil du ikke garantere, at erhvervslivets skatter og afgifter ikke stiger?

»Jeg tror ikke, der er behov for garantier. Jeg har sagt for rigtig lang tid siden, at vi ikke har planer om at hæve skatter og afgifter, og hele den her øvelse, hvor vi kigger på konkurrenceevne, handler netop om at se på, om der er nogle skatter og afgifter, vi kan få sænket. Det er det, vi er optaget af på nuværende tidspunkt,« siger Helle Thorning-Schmidt, der mandag har holdt møde med tillidsrepræsentanter fra 19 store og små produktionsvirksomheder for at tale om hvilke tiltag, der skal til for at styrke konkurrenceevnen og sikre, at der også fremover er arbejdspladser i industrien herhjemme.

»Der er forskellige problemer og udfordringer, der er blevet nævnt, men jeg vil også godt sige, at grundtonen er, at det går godt på mange af de virksomheder, som har været her i dag. Det kunne godt gå bedre, og der er også ting, vi kunne gøre fra politisk hold, og mange af de ideer, jeg har fået i dag, er noget af det, vi vil tage fat på i den kommende tid, hvor vi arbejder videre med konkurrenceevnen,« siger Helle Thorning-Schmidt efter mødet, hvor hun også minder om, at Lars Løkke Rasmussen »fører«, når det kommer til at opfinde nye afgifter.

»Hvis man sammenligner med Lars Løkkes tid i regering, så fører han altså med at finde på nye skatter og afgifter. Noget af det, vi har gjort, er at afskaffe nogle af de skatter og afgifter, som den borgerlige regering fandt på,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu