Thorning: Mærsk var af en særlig støbning

16. april 2012 15:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: Mærsk var af en særlig støbning
Billede mangler

Få har sat lige så stort et præg på Danmark, som Mærsk Mc-Kinney Møller gjorde, siger den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som netop har kommenteret Mærsk Mc-Kinney Møllers død.
“Danmark har mistet en betydningsfuld erhvervsmand og en person af en helt særlig støbning. Få har som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sat sit præg på Danmarks nyere historie. Placeringen af A.P. Møller-Mærsk som et af verdens førende rederier vidner om en unik forretningssans, som har været med til at skabe store værdier for det danske samfund,” skriver statsministeren i en pressemeddelelse.
Helle Thorning roser også skibsrederen får sit engagement i dansk kulturliv og de donationer, han gav til den danske stat.
“Støtten gik til bevarelse af nationale mindesmærker såvel som bygningen af Operaen i København. Pa samme måde var Mærsk Mc-Kinney Møller engageret i socialt arbejde, blandt andet for at sikre unge mulighed for at tage uddannelse i udlandet. Pligt og arbejdsomhed var gennemgående værdier for Mærsk Mc-Kinney Møllers virke, og så sent som i sidste uge deltog han trods sin høje alder i sin virksomheds generalforsamling. Mærsk Mc-Kinney Møller opnåede i sit lange liv at vinde danskemes respekt,” siger hun.
Mærsk Mc-Kinney Møller blev 98 år og efterlader sig de tre døtre Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, Kirsten Olufsen og Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, samt i alt ni børnebørn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu