Thorning og EU ser på Syrien med afmagt

2. marts 2012 14:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning og EU ser på Syrien med afmagt
Billede mangler

Det er med en vis afmagt, at Helle Thorning-Schmidt og hendes europæiske kolleger ser på urolighederne og overgrebene i Syrien.

 
De kan nemlig ikke gøre mere ved situationen, end de gør, og det er kilde til ‘frustration’ fortæller den danske statsminister.
“Vi ville gerne gøre mere. Vi ville gerne have mere humanitær hjælp ind. Vi ville gerne have vores specielle udsending ind på jorden. Vi ville gerne have, at russerne og kineserne bakker op om en FN-resolution,” siger hun.
Ordene faldt, efter at hun sammen med sine kolleger fredag formiddag havde afsluttet EU-topmødet i Bruxelles. Og en af de sidste punkter på dagsordenen var netop situationen i Syrien.
“Vi har gjort, hvad vi kan på nuværende tidspunkt for at stoppe de voldsomme angreb på civile, vi ser i Syrien og gøre klart overfor styret i Syrien, at vi vender os kraftigt imod deres handlinger, og at de vil blive stillet til ansvar,” siger Helle Thorning-Schmidt.
På mødet advokerede hun selv sammen med den britiske premierminister David Cameron for, at tonen blev skærpet overfor regimet i Syrien.
“På foranledning af Cameron og jeg selv, har vi gjort teksten stærkere og har nu markeret meget tydeligt, at vi er oprørte over det, vi ser i Syrien,” fortæller statsministeren.
I går aftes lykkedes det en fransk journalist og hendes fotograf at flygte ud af Syrien. Om der er en sammenhæng er uvist, men Frankrig har i dag desuden besluttet at lukke deres ambassade i landet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu