Thorning siger nej til EU-rabat – den er ikke stor nok

6. februar 2013 17:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning siger nej til EU-rabat - den er ikke stor nok
Billede mangler

Danmark skal have en EU-rabat på en milliard kroner. Det fastholder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som ellers ifølge en kilde tæt på regeringen er blevet tilbudt et nedslag i Danmarks indbetalinger til den fælles union på flere hundrede millioner kroner.

 

– Regeringen har fået et tilbud om en rabatpakke, der var nogle hundrede millioner kroner for lavt. Den har vi sagt nej til, siger kilden til b.dk.

Tilbuddet faldt ifølge b.dks oplysninger i weekenden, og i løbet af denne uge sendte den danske regering sit afslag til Bruxelles.

Torsdag samles EUs stats- og regeringschefer til topmøde i Bruxelles, hvor de blandt andet skal forsøge at blive enige om EUs syvårige rammebudget for 2014-2020. Forhandlingerne strandede senest i november, og selv om de enkelte lande ifølge statsministeren har nærmet sig hinanden, er der fortsat »et godt stykke vej«, før en aftale er i hus.

Helle Thorning-Schmidt gjorde det onsdag klart, at det bliver en vanskelig opgave for Danmark at forhandle en milliardrabat på plads. Hvordan rabatten teknisk set sættes sammen, er dog knap så afgørende, lyder det fra statsministeren.

For regeringen er det i orden, hvis rabatten kommer frem ved, at man betaler mindre til de øvrige landes rabatter.

– Hvis for eksempel de eksisterende rabatter reduceres, og Danmarks bidrag til finansieringen af de rabatter reduceres, så vil det have præcis samme effekt som en egentlig dansk rabat, siger Helle Thorning-Schmidt, der slår fast, at det ikke bliver let, men at Danmark »har en god sag«.Rabatten er dog langt fra på plads, understregede statsministeren samtidig.

– Jeg vil gerne advare meget imod at tro, at rabatten er hjemme. Det er den så langt fra. Hvis man kigger på det, som vi diskuterede i november, vil man kunne se, at den danske rabat ikke er der, og det er, fordi at vi på mange måder er ret alene om at kæmpe for en dansk rabat, lød det fra Thorning, der er klar til at nedlægge veto, hvis ikke Danmark kommer igennem med sit hovedkrav.

Socialdemokraternes EU-ordfører, Jens Joel (S) ønsker ikke at kommentere sagen over for Berlingske Nyhedsbureau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu