ANNONCE

Thorning skal mødes med Sarkozy og Obama

17. februar 2012 19:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning skal mødes med Sarkozy og Obama
Billede mangler

En uge med sit pas i hånden og gang i snakketøjet er i vente for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
Mandag den 20. februar rejser statsministeren således til Paris for at mødes med den franske præsident, Nicolas Sarkozy.
Mødet mellem de to kommer til at have fokus på den økonomiske situation i Europa og håndteringen af gældskrisen, det kommende EU-topmøde den 1. og 2. marts og det danske EU-formandskab, oplyser Statsministeriet.
Desuden er der også afsat tid til, at de to statsoverhoveder under mødet i Élysée-palæet drøfter en række udenrigspolitiske emner, herunder situationen i Syrien, Libyen og Iran.
Efter besøget i Paris skal Helle Thorning-Schmidt igen have fat i passet og pakke tasken, hvorefter turen den 24. februar går til U.S.A.
Her venter den amerikanske præsident, Barack Obama, når den danske statsminister for første gang aflægger visit i Det Hvide Hus i Washington.
“Vi skal selvfølgelig drøfte det dansk-amerikanske forhold, vores fælles sikkerhedspolitiske udfordringer, vores globale udfordringer. Og så er der jo hele EU-formandskabet og den økonomiske situation både i USA og Europa, som vi naturligvis også skal tale om,” forklarede statsministeren på sit pressemøde 7. februar.
“Vi har et rigtig godt forhold til USA. Vi betragter dem som vores allertætteste allierede og nære venner,” understregede Thorning-Schmidt videre.
De to regeringschefer skal også tale om landenes fælles indsats i Afghanistan, hvor Nato trækker størstedelen af sine kamptropper ud i 2014.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu