Thorning skal tale på Utøya

28. juni 2012 13:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning skal tale på Utøya
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er inviteret til Utøya for at holde en tale i forbindelse med etårsdagen for massakren på 69 mestendels unge socialdemokrater. Det bekræfter Statsministeriet.
Det norske nyhedsbureau NTB skriver, at den socialdemokratiske ungdomsorganisation oprindeligt havde planlagt et lukket arrangement den 22. juli for medlemmerne. Her skal Thorning-Schmidt sammen med statsminister Jens Stoltenberg holde talerne.
Men flere efterladte til de døde har henvendt sig direkte til Stoltenberg.
De har reageret på, at der kun var lagt op til en kransenedlæggelse i Oslos regeringskvarter, og at Stoltenberg og Helle Thorning-Schmidt skulle tale på Utøya, uden at familierne er til stede.
Stoltenbergs statssekretær, Hans Kristian Amundsen, lover, at også familierne til de dræbte vil få deres eget arrangement.
– Det vigtigste for statsministeren er, at hele dagen bærer præg af et eneste ønske: At være til stede for og sammen med dem, som mistede deres kære, for dem som blev skadede, og for dem, som blev berørt, siger han til avisen VG.
Der har tidligere været forlydender om, at også den amerikanske rockstjerne Bruce Springsteen, der er på turné i Norge omkring årsdagen, vil deltage i arrangementet på Utøya.
Kransenedlæggelsen i Oslo er for de ni mennesker, der mistede livet, da Anders Behring Breivik detonere en kraftig bombe i regeringskvarteret.
Efter bomben i Oslo fortsatte Breivik få timer senere sit morderiske forehavende på Utøya.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu