ANNONCE

Thorning: Stor respekt for Pia som formand

8. august 2012 16:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: Stor respekt for Pia som formand
Billede mangler

De har sjældent kunnet nå til enighed ved forhandlingsbordet, men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har alligevel kun pæne ord om folketingskollegaen Pia Kjærsgaard, der til september forlader posten som formand for Dansk Folkeparti.
– Pia Kjærsgaard har været en markant partileder i dansk politik. Og selvom vi ikke altid har været enige, har jeg stor respekt for hende og det engagement, hun har lagt i sit politiske arbejde i mere end 25 år, siger Helle Thorning-Schmidt.
Så pæn har retorikken ikke altid været mellem de to politiske personligheder, der skiftevis har været i opposition.
Tidligere har den kommende DF-formand Kristian Thulesen Dahl anklaget Thorning for at leve et dobbeltliv som almindelig dansker udadtil, selvom hun i virkeligheden er del af “en europæisk elite”. Det bakkede Pia Kjærsgaard øjeblikkeligt op om:
– Ind imellem kan man jo godt tænke: Hvem er egentlig inde i Helle Thorning-Schmidt, lød det fra Kjærsgaard.
Til gengæld har Helle Thorning-Schmidt sagt om Dansk Folkepartis politik:
– Dansk Folkeparti er ikke et frisk pust. Det er, som vinden blæser. Og det er politik, når det er værst.
De to har dog fundet hinanden i flere forlig, blandt andet tilbagetrækningsreformen fra 2011, som blandt andet betyder, at folkepensions- og efterlønsalderen gradvist hæves.
Derudover har begge partiformænd sagt ja til flere bankpakker samt en aftale, der sikrer supercykelstier, eltog og ungdomskort.
Og med nyheden om DF-formandens afgang til september er den skarpe retorik pakket væk for en stund.
– Pia Kjærsgaard har haft stor betydning for Dansk Folkeparti som en dygtig og slagkraftig formand. Jeg ser frem til et godt og professionelt samarbejde med hendes efterfølger, siger Helle Thorning-Schmidt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu