Thorning støtter Elbæks EM-tur til Ukraine

5. juni 2012 15:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning støtter Elbæks EM-tur til Ukraine
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker sin radikale kulturminister, Uffe Elbæk, op, når han vil til Ukraine for at følge det danske fodboldlandshold ved EM-slutrunden.
– Det giver rigtig god mening, at vi nu forsøger at få nogle aftaler med oppositionen i Ukraine såsom menneskerettighedsforkæmpere og bruger denne mulighed for at snakke direkte med dem, siger statsministeren.
Dermed går Danmark som EU-formandsland imod flere førende europæiske politikere, som boykotter EM i Ukraine. Det gør blandt andre EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.
Helle Thorning-Schmidt mener ikke, at den danske regering med kulturministerens besøg legitimerer det ukrainske styre, som har fængslet oppositionspolitikeren Julia Timosjenko.
– Vi støtter det danske landshold. Så får vi mulighed for at sætte spot på, at menneskerettighederne langtfra er, som de skal være, siger statsministeren.
Nogen vil måske mene, at Danmark er med til at splitte EU, når mange EU-landes politikere nu vil boykotte EM i Ukraine. Men sådan opfatter Helle Thorning Schmidt ikke situationen.
– Jeg tror, at vi får langt mere ud af at tale med menneskerettighedsorganisationerne i Ukraine. Samtidig skal man huske, at det handler om sport og fodbold, som er Danmarks nationalsport, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:
– Vi skal selvfølgelig have en repræsentant, som støtter det danske landshold.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu