Thorning ude af trit med sine egne

31. januar 2013 22:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning ude af trit med sine egne
Billede mangler

Står det til Socialdemokratiets og SFs vælgere, skal Helle Thorning-Schmidts (S) regering iværksætte større offentlige investeringer for hurtigt at skaffe job til de ledige.

 

Det fremgår af en Gallup-måling, som viser, at statsministeren kommer på kollisionskurs med de røde vælgere, hvis hun holder fast i sine og finansminister Bjarne Corydons (S) hidtidige udtalelser om, at »hovedformålet« med den jobplan, regeringen vil fremlægge inden 1. marts, er »at øge konkurrenceevnen«. Det skriver Berlingske fredag.

Blandt Socialdemokraternes vælgere har 38 procent størst tiltro til jobeffekten ved at øge de offentlige investeringer, mens kun 15 procent foretrækker, at virksomhedernes afgifter sænkes.

– Den gode nyhed er, at vi skal gøre begge dele, siger Helle Thorning-Schmidt, mens Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), understreger, at Danmark i 2012 havde de højeste offentlige investeringer i 30 år.

– Så kan man altid råbe på mere. Men vejen med offentlige investeringer er vi allerede gået ud af til noget nær det maksimale af, hvad vi kan. Vi har fokus på at sikre arbejdspladser og konkurrenceevnen, siger Magnus Heunicke.

Enhedslisten støtter de røde vælgeres prioritering.

– De fleste arbejdspladser i Danmark bygger på national efterspørgsel, og den bliver ikke større ved, at man forbedrer konkurrenceevnen. Den stimuleres rigtig godt, hvis man for eksempel renoverer skoler og plejehjem, siger Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

Blandt de blå vælgere er der klart størst opbakning til at sænke virksomhedernes afgifter.

Men afgiftslettelser til virksomhederne kan langtfra gøre det alene i en jobpakke, der skal virke på kort sigt, vurderer flere topøkonomer, deriblandt overvismand og professor i økonomi på Københavns Universitet, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu