ANNONCE

Thorning undgår ny lup på sine skatteforhold

21. december 2011 13:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning undgår ny lup på sine skatteforhold
Billede mangler

Puuha. Der må lyde et lettelsens suk i Statsministeriet her onsdag formiddag.
 
Skattesagskommissionen – som skal kulegrave mistanken om politisk indblanding og lækager i kølvandet på virakken om Helle Thorning-Schmidts skattesag – skal nemlig ikke se på statsministerens personlige skatteforhold.
 
“Den sag har Skat København truffet afgørelse i,” slog justitsminister Morten Bødskov (S) fast, da han ved et pressemøde præsenterede kommissoriet for kommissionen.
 
Samtidig afviste han, at statsministeren har haft en finger med i spillet for at slippe for yderligere indblanding i sin families skattebetaling.
 
“Helle Thorning-Schmidt har ikke været involveret i udarbejdelsen,” sagde han, og tilføjede, at de end ikke havde drøftet undersøgelsens arbejdspapir.
 
Selv om Thornings personlige skatteforhold altså ikke bliver genstand for en undersøgelse, så er det ikke sikkert, hun slipper for at skulle stille op til offentlig afhøring foran kommissionsens endnu ikke-udpegede medlemmer.
“Hvem der skal indkaldes er op til kommissionen,” påpegede Bødskov gentagende gange.
 
Selv om kommissionen ikke vil træffe nye afgørelser i skattesagen, så kan den, hvis den finder det nødvendigt, inddrage oplysninger fra sagen, understregede Bødskov.
 
Det er nu op til Folketingets partier at blåstemple kommissoriet for kommissionen. Herefter ventes det, at der vil ligge en afgørelse klar om cirka to år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu