Thorning: Vi skal skabe 180.000 nye job

8. maj 2012 13:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: Vi skal skabe 180.000 nye job
Billede mangler

Der skal skabes tusindvis af nye job i de kommende år, og det skal især ske i den private sektor.
Det er et af hovedmålene i regeringens 2020-plan, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) tirsdag fremlægger.
I planen fastslår regeringen, at den samlede danske økonomi skal vokse med 2,25 procent i gennemsnit om året fra 2014-2020. En fremgang, der primært skal komme fra den private sektor.
– Det var i den private sektor, at vi tabte arbejdspladserne. Der skal de genskabes, siger Margrethe Vestager.
Regeringens mål er, at 180.000 flere danskere er i job i 2020. Det mål vil man blandt andet opnå ved at gennemføre reformer, som i sig selv skal øge beskæftigelsen med 60.000 personer.
– Vi tror på et stærkt Danmark. Derfor er vores ambition ikke blot at lukke det berømte hul i statskassen. Vi vil også bygge op, siger Margrethe Vestager.
Planen skal samlet set skaffe et råderum på 22 milliarder kroner i 2020. De 14 milliarder kroner skaffes gennem reformer af skat, førtidspension, fleksjob og kontanthjælp samt trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter.
De resterende penge hentes ved at spare tre milliarder på EU-bidrag og forsvar og ved at finde fem milliarder gennem omprioritering i den offentlige sektor.
– Med Danmark i arbejde sikrer vi en troværdig økonomisk politik, der betyder, at tilliden til dansk økonomi opretholdes, så fremgangen i vækst og beskæftigelse fortsat kan blive styrket af lave renter, siger finansminister Bjarne Corydon.
Af de 22 milliarder kroner går ni milliarder til at sikre balance i de offentlige budgetter i 2020, mens seks milliarder kroner går til en vækstpakke.
Samtidig indfører regeringen en markant lavere offentlig vækst, end det har været realiteten de seneste 30 år.
Regeringen vil kun tillade en offentlig vækst på 0,8 procent, hvilket svarer til det mål tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen også fastsatte i sin 2020-plan.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu