Thorning: Vores politik er ikke blå

19. marts 2013 12:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning: Vores politik er ikke blå
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke meget til overs for dem, der beskylder regeringen for at føre blå politik.

 

»Vi fremlægger ikke blå politik. Vi fremlægger den politik, som, vi synes, er rigtig, og det kan jo ikke være sådan, at det kun er de blå, der har patent på at have styr på økonomien,« siger hun på sit pressemøde, hvor hun anklager Enhedslisten for at have en interesse i at kalde regeringen blå.

»Enhedslisten har en interesse i at sige, at vi fører mere blå politik end de blå. Det gør vi naturligvis ikke. Vi fører den politik, der skal til for at trække Danmark gennem krisen,« siger hun.

I dagens udgave af Berlingske roser en række chefer fra landets store og mellemstore virksomheder regeringen for at føre en mere ambitiøs og erhvervsvenlig økonomisk politik end den tidligere VK-regering. Helle Thorning-Schmidt glæder sig over rosen.

»Vi er glade for den ros, vi har fået. Jeg er uenig i, at vi fører blå politik, som der er nogle af lederne, der får sagt. Vi fører den politik, som vi synes, er den rigtige, og den har det skær, som, vi synes, den skal have,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun kalder regeringens økonomiske politik nødvendig, hvis det danske velfærdssamfund skal opretholdes.

»Vi gik til valg på et forsigtighedsprincip, og det fastholder vi meget nidkært. Jeg skal ærligt erkende, at hvor den tidligere regering ikke havde styr på de årlige budgetter, har vi valgt, at sådan skulle det ikke være længere. Vi var nødt til at få styr på økonomien, og derfor har vi grebet godt fast om dansk økonomi. Det er nødvendigt for at kunne bevare vores velfærdssamfund,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu