ANNONCE

Thornings eks-revisor klapper i om homorygte

27. august 2012 12:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thornings eks-revisor klapper i om homorygte
Billede mangler

Statsministerparrets tidligere revisor vil ikke udtale sig om rygter, han ifølge et notat er bagmand til.
 
Hvad revisor Frode Holm har sagt eller ikke har sagt til Skat i forbindelse med behandlingen af statsministerparrets skattesag forbliver foreløbig uafklaret.
Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks tidligere revisor vil nemlig ikke sige noget om det rygte, han angiveligt har fået sat i søen om, at Stephen Kinnock er homoseksuel eller biseksuel.
– Han har ingen kommentarer, siger Ebbe Melchior, der er administrerende direktør i Revitax, hvor Frode Holm er ansat.
I forbindelse med Skattesagskommissionens arbejde, der skal klarlægge eventuelle læk af fortrolige oplysninger og magtmisbrug i sagen, er der dukket et notat op fra behandlingen af sagen i 2010.
Her skriver skattedirektør Lisbeth Rasmussen fra Skat København:
“Efter længere tids drøftelser fortæller Frode Holm, at SK (Stephen Kinnock, red.) er biseksuel/homoseksuel”.
Men det har altså indtil nu ikke været muligt at få Frode Holm til at forklare, om han har sagt sådan til Lisbeth Rasmussen, hvorfor han eventuelt har sagt det og hvilken relevans oplysningen har for afgørelsen af, om Stephen Kinnock er skattepligtig i Danmark eller ej.
Frode Holm kan ifølge Lars Bo Langsted, professor ved det juridiske institut på Aalborg Universitet, ende i fængsel, hvis han står bag rygtet hos Skat.
– Man må ikke give oplysninger videre om andres private forhold. Og så er det ligegyldigt, om de er sande eller falske, siger professor Lars Bo Langsted til Jyllands-Posten.
Thorning-parret har afvist, at rygtet har noget på sig, og har afbrudt samarbejdet med Frode Holm.
Helle Thorning-Schmidt fortæller dog til Politiken, at Frode Holm har “meddelt os, at hans udtalelser er blevet misforstået, og at han i øvrigt aldrig har talt med os eller vores rådgivere om vores ægteskab”.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu