ANNONCE

Thornings skattebrev letter kommissionens job

25. august 2012 16:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thornings skattebrev letter kommissionens job
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har lørdag valgt at offentliggøre den ni sider lange skrivelse, der tilbage i 2010 frikendte hendes mand Stephen Kinnock for skatteunddragelse.
Og det kan betyde færre dage med lukkede døre i den skattesagskommission, der begynder sine afhøringer i næste uge, vurderer kommissionens formand Lars E. Andersen.
– Man kan jo godt forestille sig, at vi kan få brug for at citere noget fra afgørelsen under afhøringerne. I den situation, hvor den er offentlig, opstår der nok ikke behov for, at vi skal lukke dørene, siger Lars E. Andersen.
– Hvis den ikke var offentlig, var det noget vi skulle overveje. Så på den måde er situationen blevet lidt lettere for os, forklarer han.
Helle Thorning-Schmidt lægger papirerne frem, fordi hun har fået at vide, at der i Skattesagskommissionens arbejde indgår et notat, der refererer rygter om, at hendes mand skulle være homoseksuel.
Lars E. Andersen forklarer, at det følger af persondataloven, at en borger får besked, når myndighederne behandler private forhold. Borgeren kan derefter spørge, hvilke oplysninger der er tale om.
– Det er på den måde, at denne her brevveksling er opstået, forklarer Lars E. Andersen.
Notatet om Kinnocks påståede homoseksualitet, som Thorning og Kinnock dementerer på det kraftigste, er ikke en del af den nu offentliggjorte skatteafgørelse.
Men det indgår i de dokumenter, som Skattesagskommissionen har fået adgang til. Ifølge Politiken teksten med rygtet fundet frem i en backup-fil i en computer hos Skat København.
Det vil Lars E. Andersen hverken be- eller afkræfte.
– Vi går i gang med undersøgelsen, og så vil journalisterne lidt efter lidt se, hvad det er for noget materiale, vi har, siger Lars E. Andersen.
Skattesagskommissionen har til formål at afdække, om personer uden for Skat København forsøgte at påvirke afgørelsen i Stephen Kinnocks og Helle Thorning-Schmidts skattesag.
Kommissionen skal desuden finde ud af, hvordan parrets dybt private skatteoplysninger kunne havne i pressen.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu