Thornings skattesag tager ny drejning

19. oktober 2012 06:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thornings skattesag tager ny drejning
Billede mangler

SKAT ændrede praksis midt under behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag – dermed undgik statsministerens mand at være skattepligtig i Danmark.
 
Et notat viser, at havde SKAT fastholdt den hidtidige måde at fortolke skattereglerne på, så var Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, blevet erklæret skattepligtig i Danmark. Men skat ændrede praksis og dermed blev Stephen Kinnock fri for at skulle betale skat i Danmark.
 
Det er Berlingske Tidende, der har søgt og fået aktindsigt i notatet.
 
Selv har Helle Thorning-Schmidt ingen kommentarer til de nye oplysninger:
– Jeg har overhovedet ingen kommentarer til myndighedernes behandling af hverken min eller andres skattesag. Jeg står klokken tre om natten i Bruxelles – men ligegyldigt hvor, du havde fanget mig, har jeg ingen kommentar, siger Thorning efter afslutningen af første dag af EU-topmødet i Bruxelles.
 
Ifølge Berlingske ændrede skat praksis midt under behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag.
Havde Skat holdt fast i flere års fortolkning af skattereglerne, var statsminister Helle Thorning-Schmidts britiske mand blevet skattepligtig i Danmark.
 
– Der er ingen tvivl om, at Kinnock var blevet skattepligtig, hvis praksis ikke var blevet ændret, vurderer Thomas Rønfeldt, lektor i skatteret ved Aalborg Universitet, over for Berlingske Tidende.
 
Samtidig undrer Thomas Rønfeldt sig over, at SKAT ændrer praksis uden at informere offentligheden om det:
– Uanset hvad burde Skat have meddelt skatteyderne, at man nu ændrede praksis, så folk i en tilsvarende situation havde mulighed for at få revurderet deres forhold, siger Thomas Rønfeldt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu