Thulesen Dahl: -Mere håndværkerfradrag og færre afgifter

22. oktober 2017 17:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Håndværkerfradraget skal udbygges, til gengæld skal mange afgifter helt væk. Pengene skal bl.a. findes gennem en aktiesparekonto

Thulesen Dahl: -Mere håndværkerfradrag og færre afgifter
Formand for DF Kristian Thulesen Dahl. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix.

Erhvervspakke: Dansk Folkeparti er nu klar med sit udspil til en ny erhvervspakke, der skal forhandles på plads i løbet af efteråret. Partiet foreslår blandt andet, at danskerne skyder 50.000 kroner ind på en såkaldt aktiesparekonto, hvorfra man kan købe og sælge aktier.

– Vi målretter regeringens forslag om en aktiesparekonto, så det bliver mere i stil med det, som LO også tidligere har gjort sig til talsmand for. Med vores forslag bliver ordningen for almindelige lønmodtagere, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til avisen Danmark mandag.

Det skal være med til at finde de penge, som DF ønsker at bruge på at beskære eller fjerne en række afgifter og udvide håndværkerfradraget.

I sit forslag lægger DF nemlig op til, at håndværkerfradaget ikke alene bevares, men udvides til også at omfatte almindelige håndværkeropgaver:

– Det er ikke mindst gavnligt for små og mellemstore virksomheder i de mere tyndtbefolkede dele af landet, og det er med til at modvirke sort arbejde, mener Thulesen Dahl.

Til frontalangreb

DF-lederen går også til frontalangreb på en række afgifter, som han gerne ser enten beskåret eller helt afskaffet, som tilsammen skal gøre det mindre attraktivt at handle syd for grænsen. Han mener ikke, at regeringen har været vidtgående nok på området.

– Helt konkret peger vi på at fjerne emballageafgiften, droppe stigninger i afgifter på kaffe, te, vin, chokolade og sukker. Og hvis man også afskaffer tillægsafgiften for alkohollignende sodavand samtidig med, at man fjerner nøddeafgiften, som er regeringens helt store slagnummer, så ender vi med en grænsehandelspakke, som vil være med til at gøre helt almindelige hverdagsprodukter lidt billigere og bringe handel tilbage til danske butikker samtidig med, at det vil lette virksomhederne for en hel del administrativt bøvl, siger Kristian Thulesen Dahl til avisen Danmark.

Tror på sine ønsker

Kristian Thulesen Dahl tror på, at han kan få partiets ønsker igennem, når han skal forhandle med regeringen i den kommende tid:

– Vi er enige om den overordnede ramme; frem mod 2025 anvender vi i omegnen af 2 milliarder kroner til at sikre bedre forhold for erhvervslivet. Vi synes som regeringen, at det er helt rigtigt at starte oprydningen i den jungle af mærkværdige og i nogle tilfælde decideret uforklarlige afgifter, som virksomheder og myndigheder må døje med, siger han til avisen Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu