ANNONCE

Thulesen Dahl vil samle blå blok

9. august 2012 02:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thulesen Dahl vil samle blå blok
Billede mangler

Fælles løfter og bedre samarbejde. En tilbagevenden til kontraktpolitikken er ifølge Dansk Folkepartis kommende formand, Kristian Thulesen Dahl, opskriften på, hvordan oppositionen en dag kan generobre magten i Danmark.
Derfor efterlyser han, at oppositionen i højere grad kommer til at fremstå som “et samarbejdsvilligt alternativ”, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Pia Kjærsgaards arvtager udråber samlingen af oppositionen til et af sine vigtigste indsatsområder på den nye post som formand for oppositionens næststørste parti
– Jeg opfordrer Lars Løkke Rasmussen (V) til at anerkende, at der frem mod næste valg er behov for, at han står i spidsen for nogle klare løfter til befolkningen. Løfter, som er så gennemtænkte, at der også er mulighed for at få dem gennemført efter et valg.
– Kun sådan kan vi nedbryde mistilliden mellem befolkningen og politikerne, siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.
Samling handler ikke kun om bedre koordination i hverdagen. Det handler også om, hvilken politik oppositionspartierne lokker vælgerne med ved næste valg. Og her har Dansk Folkeparti en stor rolle at spille, mener den kommende formand.
– Dansk Folkeparti skal være med til at gøre ham (Lars Løkke Rasmussen, red.) til statsminister og gennemføre hans løfter.
– Derfor skal han anerkende, at Dansk Folkeparti skal være med, og at en del af pakken derfor vil være løftet om at normalisere udlændingeområdet, siger Thulesen Dahl, der også foreslår fælles fodslag på skatteområdet.
Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, erklærer sig enig i behovet for bedre styr på de blå tropper.
Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, er da heller ikke afvisende over for et styrket samarbejde, men understreger, at “der er lang tid til næste valg”.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu