Thyra Frank angriber Helsingør Kommune: Lad dog de gamle sove

21. juli 2012 08:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thyra Frank angriber Helsingør Kommune: Lad dog de gamle sove
Billede mangler

Helsingør Kommunes planer om at genindføre rundvækning på plejehjemmene får skarpe ord med på vejen af LA’s Thyra Frank.
 
– Lad dog de gamle sove!
Sådan lyder Liberal Alliances socialordfører Thyra Franks reaktion på planerne i Helsingør Kommune om at genindføre den såkaldte ”rundvækning” på kommunens plejehjem.
 
Forslaget betyder at de ældre vækkes i tilfældig rækkefølge uden at tage hensyn til okm den enkelte beboer har lyst til eller behov for at stå op.
 
– Det er simpelthen under al kritik, at man overhovedet kan overveje at genindføre den praksis. Altså helt ærligt – tror de i Helsingør Kommune, at de gamle er maskiner? De er mennesker og lige så forskellige som dig og mig, og det skal man tage hensyn til, siger Thyra Frank. 
 
Argumentet med, at rundvækningen vil kunne spare ressourcer og at dette r nødvendigt, giver Thyra Frank ikke meget for:
 
– Der er så mange andre steder, man kan effektivisere. Man kunne f.eks. se på mødetider for personalet, så man tilrettelægger arbejdsgangene efter de ældres behov. Derudover skal vi af med det tonstunge bureaukrati og de mange regler og blanketter, der skal bruges tid på. Det er det helt forkerte sted at spare at tage livskvaliteten fra beboerne på plejehjemmene, siger Thyra Frank. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu