Ti cm sne og chill-faktor på minus 20

18. marts 2013 07:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ti cm sne og chill-faktor på minus 20
Billede mangler

Det er en god idé at finde varme vanter og sneskovlen frem fra morgenstunden. I hvert fald hvis du bor i Sønderjylland, på Fyn, Lolland-Falster eller i Sydsjælland, for DMI melder om, at en større snestorm er gået i land ved den dansktyske grænse.

 

»Vi forventer, at snestormen rammer Esbjerg og Vejle omkring klokken 9.30. Da det også blæser ret kraftigt, vil sneen fyge. Det vil nok skabe nogle trafikale problemer,« siger DMIs vagthavende, Claus Larsen.

Snestormen bevæger sig langsomt hen over landet og rammer København og Aalborg ud på eftermiddagstimerne. Der forventer DMI dog, at nedbørsmængden er aftaget en smule, og hovedstaden vil kun få to centimeter sne.

Den hårde vind betyder, at det føles som om, der er skruet ekstra ned for temperaturen mandag, og ingen danskere kommer uden om den såkaldte »chillfaktor«. I hele landet vil vinden bide ekstra hårdt i kinderne.

»Egentlig kommer vi til at ligge omkring frysepunktet rent temperaturmæssigt, men den hårde blæst får luften til at føles 15 til 20 grader kold,« siger Claus Larsen.

Når stormen er drevet over i løbet af aftentimerne, ligger den næste allerede på lur. Den vil trække ind over landet fra sydøst og ramme Sjælland sidst på eftermiddagen tirsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu