Tidligere AGF- og Manchester United-spiller Liam Miller er død

10. februar 2018 07:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Den tidligere irske landsholdsspiller Liam Miller er død. I 2001 spillede Miller i Superligaen for AGF.

Tidligere AGF- og Manchester United-spiller Liam Miller er død
AGF var en af mange klubber, som Liam Miller spillede for. Her ses den irske midtbanespiller i en duel med Tomas Antonelius og Christian Lønstrup i en kamp mellem AGF og FC København i 2001. Foto: Ernst Van Norde/arkiv/Scanpix

Den tidligere irske landsholdspiller i fodbold Liam Miller er død af en kræftsygdom, skriver BBC sent fredag aften. Han blev 36 år.

Miller var noget af en fodboldnomade med ophold i adskillige klubber.

I foråret 2001 optrådte han i den danske superliga for AGF, som havde lejet ham i Celtic. I alt fik han 18 kampe for AGF, hvorefter han vendte tilbage til den skotske storklub. Et strøg af genialitet havde rørt klubben.

Herfra tog Miller et skridt op, da han skiftede til Manchester United. Det blev dog blot til en håndfuld kampe for storholdet, som i en periode lejede ham ud til Leeds United.

Størst succes opnåede midtbanespilleren hos Sunderland, hvor han fra 2006 til 2009 nåede 57 kampe. I 2011 fortsatte han karrieren i den bedste australske liga. I 2016 sluttede han som spiller i USA.

På Twitter skriver AGF:

Det er med bedrøvelse og sorg, at vi her til morgen har erfaret, at den tidligere AGF’er Liam Miller er død. Liam spillede for klubben i 2001-2002 sæsonen, hvor det blev til 18 kampe i den hvide trøje. Vores tanker er med Liams familie og venner i denne svære tid

Chris Sutton, der i Celtic var holdkammerat med Miller, skriver på Twitter:

– Frygtelig triste nyheder om Liam Miller. Taget (bort, red.) for ung. Tanker går til hans familie.

Sunderland og Leeds hylder også deres tidligere spiller. Liam Miller spillede 21 kampe for Irlands landshold fra 2004 til 2009.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu