Tidligere aktieaktivist i spidsen for ny hedgefond

1. februar 2013 07:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tidligere aktieaktivist i spidsen for ny hedgefond
Billede mangler

Han har tidligere været kendt som en aktivist, der gik helt tæt på ledelserne i de store selskaber. Nu starter han sammen med danske Bank en aktie-hedgefond, der skal yde aktivt ejerskab og kræve indflydelse. Fonden skal også investere i danske selskaber.

Det er finansmanden Jacob Aarup-Andersen, som er gået sammen med Danske Bank om at etablere den nye hedgefond. Det skriver Dagbladet Børsen.

”Vi ser ikke os selv som en aktivistfond, men som en aktiv ejer. Det er rigtigt, at jeg har en historik, hvor jeg nogle gange er gået til stålet i nogle virksomheder, men det er ikke det, vi går efter her,” siger Jacob Aarup-Andersen.

”Det er ikke i vores interesse at stå og råbe og skrige af danske virksomheder, vi vil nok snarere tage den med ledelserne i enerum. Men man opnår mest ved en aktiv dialog med de virksomheder, som man har investeret i,” siger Jacob Aarup-Andersen.

Den nye fond har et loft på 15 mia. kr. Den har kørt i lidt over en måned og har cirka en halv mia. kr. under forvaltning.

Jacob Aarup-Andersen har en fortid med ti år i det hårde finansielle miljø i London, hvor han efter sigende snildt kunne arbejde 100 til 120 timer om ugen.

Han flyttede sidste år sammen med familien tilbage til Danmark, hvor han sammen med familien købte et hus i Charlottenlund til en pris på 21 mio. kr.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu