Tidligere belgisk tempokonge anklages for doping

22. januar 2013 20:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tidligere belgisk tempokonge anklages for doping
Billede mangler

UCI vil åbne dopingsag mod den tidligere belgiske tempo- og klassiker-specialist Leif Hoste.

 

Den tidligere tredobbelte belgiske mester i enkeltstart Leif Hoste kan formentlig se frem til en disciplinær dopingsag, efter han angiveligt har forbrudt sig mod de internationale anti-doping-regler. Det oplyser den Internationale Cykelunion (UCI) tirsdag.

Således har UCI henvendt sig til det belgiske cykelforbund (RLVB), som man vil have til at indlede en dopingsag mod 35-årige Leif Hoste.  

– UCI har opfordret RLVB til at sætte gang i en disciplinær sag mod den belgiske rytter Leif Hoste for et åbenbart brud på anti-doping-reglerne på baggrund af informationer, der er indsamlet ved hjælp af blod-profilen i det biologiske pas, skriver UCI i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Det biologiske pas er en såkaldt blodprofil over rytteren og kan derfor afsløre, hvis der forekommer udsving eller afvigelser, der peger i retning af brug af doping. 

Leif Hoste trak sig tilbage som professionel cykelrytter efter sæsonen 2012. En karriere, som blandt andet har budt på tre andenpladser i løbet Flandern Rundt og kontrakter hos hold som Lotto, Discovery Channel og Team Katusha.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu