Tidligere borgmester fundet død

1. maj 2018 20:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Den tidligere borgmester i den nu nedlagte Haarby Kommune Ole Møller er død. Han blev 73 år gammel.

Tidligere borgmester fundet død
Den tidligere borgmester er død. Det har ikke været muligt at finde et billede af ham. Foto: Scanpix

Ole Møller, der fra 1998 til 2007 var borgmester i den nu nedlagte Haarby Kommune på Fyn, er død. Han blev 73 år gammel.

Det skriver fyens.dk.

Ole Møller flyttede til Haarby i 1971, hvor han fik tilbudt en stilling som filialdirektør i Sydfyns Diskontobanks filial i byen.

Han blandede sig tidligt i byens foreningsliv. I 1974 blev han formand for Haarby Boldklub.

Møller kom for første gang i byrådet ved kommunalvalget i marts 1974. Han blev også valgt ved de næste to kommunalvalg, hvor han først fungerede som viceborgmester og senere som 2. viceborgmester.

Efter kommunalvalget i 1989 trak Ole Møller sig midlertidigt fra sin post i byrådet og som viceborgmester og formand for Teknisk Udvalg på grund af arbejdsmæssige forhold.

Der skulle gå otte år, før Møller igen var tilbage i kommunalpolitik som spidskandidat for De Konservative ved kommunalvalget i 1997.

Det lykkedes Ole Møller og De Konservative at bryde den mangeårige Venstre-dominans i kommunen, og 1. januar 1998 indtog han borgmesterkontoret i kommunen.

Efter den kommunale sammenlægning i 2007 blev Haarby Kommune en del af den nye Assens Kommune. Her sad Ole Møller i to perioder i byrådet under borgmester Finn Brunses (S) vinger, inden han i 2013 gik ud af kommunalpolitik.

På Twitter mindes børne- og socialminister Mai Mercado (K) den nu afdøde Ole Møller. Mercado er selv opvokset på Fyn.

Ole Møller efterlader sin hustru Birgit og parrets to sønner, Bo og Finn.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu