ANNONCE

Tidligere drabschef bliver journalist

4. december 2020 09:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Bent Thuesen ansat til at styrke dækningen af kriminalstoffet

Tidligere drabschef bliver journalist
Tidligere vicepolitiinspektør Bent Thuesen er blevet ansat som journalist og kommentator på Newsbreak.dk. Foto: René Lind Gammelmark

Tidligere vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Bent Thuesen, er blevet ansat som journalist og kommentator på Newsbreak.dk.

Her skal den garvede politimand være med til at styrke dækningen af kriminalstoffet.

-Vi er meget glade for at få Bent Thuesen med på holdet. Læserne interesserer sig uhyre meget for kriminalstof i alle afskygninger. Jeg er overbevist om, at Bent Thuesen med sine mange års erfaring kan bidrage med spændende vinkler og synspunkter, siger Claus Jessen, der formelt tiltræder som ansvarshavende chefredaktør på Newsbreak.dk i begyndelsen af januar.

Fastholder tavshedspligten

Bent Thuesen har i forbindelse med ansættelsen sikret sig, at han ikke vil blive bragt i situationer, hvor hans tavshedspligt fra de mange år i politiet vil blive kompromitteret.

-Siden jeg forlod politiet for tre år siden, har jeg haft mange henvendelser fra medier, der ønsker, at jeg skal deltage i interviews om nogle af de drabssager, som jeg sammen med kollegerne har opklaret.

Jeg har konsekvent afvist alle henvendelserne af hensyn til min tavshedspligt og de pårørende, som endnu en gang vil få rippet op i deres sorg. Men jeg synes, at det er rigtig spændende, at Newsbreak.dk på forskellig vis nu vil bruge mig i aktuelle sager, siger Bent Thuesen.

Mange tragiske drab

Bent Thuesen, der er 65 år, blev landskendt som leder af efterforskningen af en række spektakulære drabssager i Syd- og Sønderjylland i perioden 2008-2017.

Blandt de mest omtalte drab har været mordet på en kvinde på Haderslev Fjord i 2010, som indbragte gerningsmanden livsvarigt fængsel. Samme år blev også en ældre kvinde og hendes søn myrdet i deres hjem i Møgeltønder. De to gerningsmænd fik en dom på fængsel i livstid.

Bent Thuesen stod også for efterforskningen af det såkaldte Kongeå-drab, hvor en mand under en fisketur blev lokket i baghold af sin kæreste og skudt ned bagfra.

Det blodige drab på en landmand fra Skodborg, som blev bundet til sin seng og dræbt af sin tidligere kæreste, og drabene på en mor og hendes to døtre i Aabenraa i 2017 blev også opklaret under Bent Thuesens ledelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu