Tidligere FCK-bestyrelsesmedlem spøger i Brøndby

23. februar 2013 12:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tidligere FCK-bestyrelsesmedlem spøger i Brøndby
Billede mangler

En af Danmarks største og mest respekterede erhvervsfolk kan komme til at spille en vigtig rolle i genrejsningen af Brøndby.

 

Den tidligere direktør i blandt andet SAS, ISS og Tele Danmark samt bestyrelsesmedlem i Dansk Industri, Cimber Sterling og andre store selskaber, Jørgen Lindegaard, dukker nu op i den flok af tidligere fodboldspillere, der udgøres af Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Per Nielsen, som BT omtalte fredag.

Over for sporten.dk bekræfter Jørgen Lindegaard, at han er blevet kontaktet af folkene bag genrejsningsprojektet, og at han kender nogle af investorerne, men han understreger også, at han ikke spiller en rolle i de forhandlinger, der ifølge vores kilder, i disse dage kører på fuld tryk.

– Jeg er ikke involveret på nuværende tidspunkt, men jeg kender nogle af dem, der arbejder på det, og jeg ved, at der er nogen, der er interesserede i det, siger Jørgen Lindegaard til sporten.dk

Den tidligere topdirektør har i dag helliget sig arbejdet som bestyrelsesmedlem i diverse velrenommerede selskaber og sad så sent som for to år siden i bestyrelsen i Parken Sport og Entertainment, hvorfra han blev stemt ud efter en kontrovers med storaktionær Erik Skjærbæk og hans støtter.

Nu taler kilder om, at han er blandt emnerne som bestyrelsesformand i den bestyrelse, der skal sættes ind, hvis det står til de investorer, der støttes af Agger, Kahlenberg, Elmander og Per Nielsen, men så langt er forhandlingerne ifølge sporten.dks oplysninger ikke kommet, og Jørgen Lindegaards rolle er derfor endnu usikker.Kunne du tænke dig at være bestyrelsesformand i Brøndby, hvis der kom en seriøs gruppe investorer og spurgte?

– Haha… Jeg er ikke involveret i noget på nuværende tidspunkt, men jeg kender selvfølgelig Brøndby godt og har gjort det, siden jeg var direktør i KTAS (fra 1991 til 1995, red.), hvor vi havde et stort tribune-sponsorat. Jeg har snakket med en, der spurgte mig, om jeg var interesseret i noget. Men jeg er sikkert ikke den eneste, de har talt med, siger Jørgen Lindegaard.

Som BT kunne fortælle fredag, arbejder en investorgruppe netop nu på at sikre et stort investeringsbeløb til Brøndbys kommende aktieemission og på at sammensætte en bestyrelse, der skal erstatte den nuværende bestyrelse allerede på den kommende generalforsamling 3. april – altså inden emissionen, der er planlagt til maj. Dette skal ske for at give potentielle investorer større tillid til projektet, og i den forbindelse vil Jørgen Lindegaard utvivlsomt være et navn med vægt bag.

Efter Brøndby tidligere på måneden skaffede sig 32 mio. kr. i likviditetsforbedring ved henstand, lån og salg, sikrede klubben sig overlevelse på den korte bane. Den kommende aktieemission, der efter planen skal indbringe mellem 75 og 150 mio. kr., skal imidlertid sørge for, at Brøndby også på lang sigt overlever og tilmed bliver en vigtig spiller i dansk og nordisk fodbold.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu