Tidligere forsvarschef angriber Hækkerup

24. april 2012 14:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tidligere forsvarschef angriber Hækkerup
Billede mangler

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) kommer nu under beskyldning for at omgå sandheden i et svar til Folketinget.
Det sker i et internt brev fra den tidligere forsvarschef Knud Bartels – nuværende general i Nato.
Her skriver han til forsvarsministeren, at ministeriets redegørelse til Folketinget om, hvorfor Danmark sendte en radar til Afghanistan, langt fra er fyldestgørende.
” … at redegørelsen ikke synes fyldestgørende, idet jeg kan konstatere, at flere aspekter i beskrivelsen af beslutningsprocessen er udeladt,” skriver Bartels blandt andet.
Radaren har i foråret været en varm kartoffel, fordi den blev sendt, selv om den daværende forsvarschef Knud Bartels tre gange advarede forsvarsministeriet: Der var ikke nogen militærfaglige begrundelser.
Nick Hækkerup skriver i et svar til Venstres Troels Lund Poulsen 23. april, at “Forsvarsministeriets departementschef har været i telefonisk kontakt med den tidligere forsvarschef, general Knud Bartels, vedrørende den omhandlede sag.”
Men selvom der har været telefonisk kontant, har Bartels ikke været inddraget i selve redegørelsen.
” … at jeg ikke har været inddraget i forsvarsministerens redegørelse, endsige informeret om dens fremsendelse til forligskredsen”, skriver den tidligere forsvarschef.
Knud Bartels slutter brevet af med at understrege, at han stiller sig til rådighed for uddybning af betragtningerne.
Sagen handler om, at Danmark stik imod ønskerne fra Nato, de allierede lande i Afghanistan-styrken ISAF, den amerikanske flyverattaché i Danmark og briternes militære hovedkvarter i London valgte at sende en et mobilt luftoperationscenter til Afghanistan.
I stedet ønskede Nato, at Danmark skulle anvende sine styrker til kapacitetsopbygning i Helmand, præcis, som det var hensigten i den danske Helmandplan 2011-2012.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu