Tidligere hærchef bliver israelsk forsvarsminister

17. marts 2013 16:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tidligere hærchef bliver israelsk forsvarsminister
Billede mangler

ISRAEL: Premierminister Benjamin Netanyahu underrettede lørdag aften præsident Shimon Peres om, at han har dannet en ny israelsk regering.

 

Søndag udpegede premierministeren den tidligere hærchef Moshe Yaalon som ny forsvarsminister.

»I en tid, der er så kritisk for staten Israels sikkerhed, med uro i hele regionen omkring os, er det vigtigt, at denne position udfyldes af en mand med så meget erfaring som Moshe Yaalon,« siger Benjamin Netanyahu i en pressemeddelelse.

62-årige Moshe Yaalon er kendt som en stærk støtte af israelske bosættere på Vestbredden, og han beskrives af eksperter som værende helt på linje med Benjamin Netanyahu i forhold til palæstinensere.

»Yaalon er høgeagtig som Netanyahu, når det drejer sig om palæstinenserne, men han er mere forsigtig i forhold til Iran,« siger Amotz Asa-El, fellow på den liberale tænketank Hartman Institute i Jerusalem, til Reuters.

Moshe Yaalon skriver på sin Facebook-profil, at han i øjeblikket anser Israels største »udfordringer« for at være »Irans atomprogram, som fortsat er en trussel mod Israel; uro i den arabiske verden; truslerne nordfra (Libanon, red.) og fra Gazastriben«.

»Jeg er fast besluttet på at bringe den israelske hær og sikkerhedsstyrkerne til nye højder, når de skal stå overfor fremtidens udfordringer,« skriver han på Facebook.

Den nye israelske regering bliver taget i ed mandag. Det sker to dage inden, Barack Obama ankommer til sit første besøg i Israel og Palæstina som amerikansk præsident.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu