Tidligere Magasin-ejer anklages for at presse journalister

12. marts 2013 08:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tidligere Magasin-ejer anklages for at presse journalister
Billede mangler

Den tidligere Magasin- og Illum-ejer, islandske Jon Asgeir Johannesson, er igen kommet i vanskeligheder. Han bliver nu anklaget for at forsøge at påvirke mediernes dækning af hans gøren og laden.

Det skriver engelske theguardian.

Det er Islands største mediegruppe 365, der kommer med anklagerne. Businessredaktøren for tv-stationen Channel 2, som er en del af 365, har skrevet et åbent brev på firmaets hjemmeside, hvori stationen beder Jon Asgeir Johannesson om at træde tilbage fra sin rolle som konsulent for 365, indtil hans nuværende retssag og øvrige sager er afgjort.

Johannessons kone er ejer og bestyrelsesformand for mediegruppen 365.

»Jon Asgeir har på det seneste forsøgt – på en usmagelig måde efter min mening – at lægge pres på journalister ved at klage over sande og dokumenterede historier om ham til virksomhedens bestyrelse og ledelse,« hedder det i brevet.

Jon Asgeir selv erkender, at han har henvendt sig til tv-stationen.

»Jeg betragter mig selv som havende de samme rettigheder som alle andre, når det kommer til historier i avisen omhandlende mig personligt. Det var en historie, der rettede seriøse anklager mod mig. På trods af det blev der ikke gjort noget forsøg på at få fat i mig for en kommentar til sagen,« siger Jon Asgeir Johannesson

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu