ANNONCE

Tidligere OL-træner fundet død efter anklager

26. februar 2021 07:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

John Geddert, der torsdag blev tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgreb, er fundet død

Tidligere OL-træner fundet død efter anklager
John Geddert var med på sidelinjen, da det amerikanske kvindehold vandt guld ved OL i 2012. (Arkivfoto) Foto: Greg Deruiter/Lsj/Reuters

Den tidligere træner for det amerikanske OL-hold i gymnastik John Geddert begik torsdag selvmord.

Det oplyser anklagemyndigheden i den amerikanske delstat Michigan ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Geddert blev tidligere torsdag tiltalt for adskillige forhold, heriblandt menneskehandel og seksuelle overgreb.

– Mit kontor er blevet informeret om, at John Gedderts lig blev fundet i eftermiddag, efter at han havde taget sit eget liv. Det er en tragisk slutning på en tragisk historie for alle involverede, siger justitsminister i delstaten Michigan Dana Nessel ifølge Reuters.

Anklaget for at ignorere skader

Geddert, der blev 63 år, var træner for det amerikanske kvindehold, som vandt guld ved OL i London i 2012. Han var desuden tidligere ejer af et træningscenter for amerikanske eliteatleter, hvor landsholdslægen Larry Nassar behandlede gymnaster.

Det er tidligere kommet frem, at flere af Nassars ofre klager over, at Geddert etablerede en ultra konkurrencepræget atmosfære på holdet og ignorerede pigernes skader. Samtidig tilbød han kun sjældent pigerne muligheden for at se en anden læge end Larry Nassar.

Et tæt forhold

Nassar blev i 2017 idømt 60 års fængselsstraf efter anklager vedrørende børnepornografi. Han afsoner også to domme på minimum 40 år og op til henholdsvis 125 og 175 års fængsel for overgreb på mindreårige.

Det var netop Gedderts angiveligt tætte forhold til Nassar, der fik myndighederne til at undersøge træneren nærmere.,

Fakta

Søg hjælp

Her får du fakta om selvmord og viden om, hvordan du søger hjælp.

2254 mænd og 792 kvinder valgte i årene fra og med 2010 til og med 2014 at tage deres eget liv. Det er godt 600 selvmord om året.

Livslinien fører hvert år mere end 14.000 samtaler med pårørende til folk, der overvejer at tage deres eget liv – folk, der overvejer at tage deres eget liv og folk, der er i færd med at gennemføre et selvmordsforsøg.

Du har mange muligheder for at få hjælp, hvis du overvejer at tage dit eget liv. Du kan ringe til Livslinien på 70 201 201 – din egen læge og mange, mange andre. Se eventuelt Livsliniens oversigt over rådgivningstilbud.

Er du pårørende til en, der har begået selvmord, findes der også foreningen Efterladte.dk.

 

Ifølge flere af Nassars ofre opfordrede Geddert dem til at lade sig behandle af Nassar. Adskillige gymnaster har også sagt, at Geddert udsatte dem for både verbale og fysiske overgreb.

I 2018 blev Geddert suspenderet af USA’s gymnastikforbund.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu