Tidligere overvismand ser potentiale i lavere selskabsskat

25. februar 2013 13:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tidligere overvismand ser potentiale i lavere selskabsskat
Billede mangler

Formand for produktivitetskommissionen og tidligere økonomisk overvismand, Peter Birch Sørensen, vurderer, at regeringens bud på en ny selskabsskat på kortere sigt kan stimulere væksten ved at give mere efterspørgsel i økonomien.

 

Men det er især virkningerne i produktiviteten, der tæller, understreger han.

»Det tager tid, før det slår igennem på produktiviteten. Til gengæld viser undersøgelser, at selskabsskatten er en af de skatter, der er mest hæmmende for produktivitet og vækst på længere sigt. Så ud fra en produktivitetssynsvinkel kan det være en god ide at sænke selskabsskatten,« siger Peter Birch Sørensen.

Samtidig understreger kommissionsformanden, der var overvismand fra 2004 til 2009, at lempelsen af selskabsskatten fra 25 til 22 procent ikke giver overvældende effekter.

»Det er ikke nogen dramatisk ændring, derfor vil det også have en begrænset, men positiv effekt på væksten.«

Produktivitetskommissionen, der er nedsat af regeringen, skal komme med konkrete anbefalinger til at styrke produktiviteten i Danmark. Den samlede forslagspakke må ikke svække økonomien i 2020 eller være finanspolitisk uholdbar. Hvis kommissionen foreslår øgede offentlige udgifter, skal kommissionen pege på finansiering i form af reduktioner i statens udgifter. Udover Peter Birch Sørensen tæller kommissionen blandt andre professor Jan Rose Skaksen, tidligere medlem af formandskabet for Det Økonomiske Råd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu