ANNONCE

Tidligere X Factor-vinders Facebook hacket

18. oktober 2019 16:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Thomas Ring, der vandt X Factor i 2010, har fået problemer på Facebook, hvor hackere har stjålet hans fan-konto

Med vietnamesiske gloser, sygeplejeuniformer og besynderlige rekvisitter spredes der i disse dage en lind strøm af mærkværdige opslag fra den danske sanger og sangskriver Thomas Rings fan-profil på Facebook.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det bedste, du kan gøre, er dog at holde fingrene fra opslagene. Den tidligere X Factor-vinders profil er nemlig blevet hacket af ukendte gerningsmænd. For eksempel er profilens link-titel også lavet om til newfashion583tonducthang – mens det dog stadig fremgår under Thomas Rings navn.

Som sådan virker det ellers ikke decideret farligt, hvad der foregår på Facebook-siden, der i skrivende stund har mere end 11.000 følgere. Der er nemlig hverken links eller tilbud om obskure lånemuligheder.

Her er det sidste opslag, Thomas selv har skrevet:

Men en ekspert siger også, at det måske slet ikke handler om at gøre følgerne fortræd.

En besynderlig blanding

Ifølge Newsbreaks oplysninger begyndte det at gå skævt med fansiden den 5. september, hvor profilfoto og coverfoto blev lavet helt om, så det ikke længere forestiller Thomas Ring. Profilnavnet er dog identisk med den tidligere X Factor-deltagers.

I en besynderlig blanding er de mange asiatiske fotos også klemt sammen i billedgalleriet af de oprindelige fotos, som Thomas selv har lagt op. På den måde bliver det en underlig pærevælling, der kan være svær at gennemskue.

Over en periode har der været stille med de mange opslag, men her midt i oktober er det taget til i intensitet, og det er i den forbindelse, Newsbreak.dk bliver opmærksom på, at siden er blevet hacket, så den nu ikke kun indeholder opslag fra sangeren og sangskriveren, der i 2017 udgav sit seneste album.

I stedet er der talrige videoer med en vietnamisktalende kvinde, der øjensynligt er iklædt forskelligt tøj og viser nogle effekter frem. Da journalisten ikke er kyndig i vietnamesisk, er det ikke lykkedes os at opklare, hvad det hele går ud på.

Pengeafpresning

Peter Kruse er ekspert i it-sikkerhed, og han fortæller Newsbreak.dk, at hackere får adgang til noget særdeles lukrativt, hvis de overtager en Facebook-side med tusindvis af likes.

– Du får en platform, du kan nå ud til en masse mennesker med, siger Peter Kruse til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at hackere af Facebook-sider kan bruge deres nye platform til lidt af hvert.

– For reklamer og budskaber, der ikke er forenelige med personens holdninger.

Reklamerne kan eksempelvis være for tvivlsomme produkter. Det kan også være tilbud, der er så gode, at fans af den person, der har mistet kontrollen over sin side, ikke tænker sig om, før du slår til og afgiver deres kreditkortoplysninger til nogen, der beholder dem og sælger dem videre.

Vedkommende, der har mistet kontrollen med en Facebook-side, risikerer også at høre fra sidens nye ejere. Sker det, kan det være fordi, ejerne vil sælge kontrollen med siden tilbage.

– Det er en mulighed, at de vil afpresse for penge og sige, at “vil du have kontrollen tilbage over din side, skal du hoste op med slanterne,” siger Peter Kruse til Newsbreak.dk.

Ifølge Newsbreak.dks oplysninger er det sidste eksempel netop det, der er foregået for Thomas Ring. Newsbreak.dk har fredag været i kontakt med Thomas Ring, der ikke ønsker at bidrage til artiklen her.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu