ANNONCE

Tigger hunden ved aftensmaden: Derfor må du aldrig give den rester

19. oktober 2018 18:30 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Har hunden lidt ekstra på sidebenene, så kan det skyldes, at den får for mange madrester. Men er du rundhåndet med rester, så kan hunden dø.

Hunde er nysgerrige og underfundige væsner. Og tit og ofte står de nærmest tiggende og tilbeder mens vi spiser – de vil smage, hvad vi spiser. Og tit og ofte sniger en luns af aftensmaden sig sikkert ned i hundeskålen – men er det nu en god idé?

Ikke altid. Der er nemlig ekstremt mange ting, som vi kan give hunde at spise, som de slet ikke kan tåle – og det kan give fatale konsekvenser. Men i virkeligheden gør det ofte mere skade end gavn at forkæle sin hund eller kat med madrester. Tidligere har  Charlotte Reinhard Bjørnvad, der er professor ved Institut for Klinisk Veterinærmedicin på Københavns Universitet, forklaret til Newsbreak.dk hvorfor man skal være opmærksom på hundes kost.

– Den største ernæringsmæssige udfordring, vi har for hunde og katte lige nu, er overvægt, fortalte professor Charlotte Reinhard Bjørnvad dengang til Newsbreak.dk.

Vi har samlet et galleri med giftige ting, som hunde slet ikke må spise. Ellers kan det få fatale konsekvenser.

Madforgiftninger får hunde til at dø i massevis

Agria Dyreforsikring anslår ud fra sin skadesstatistik, at der dør 5.000 hunde hvert år af forgiftning, og derfor er der god grund til at være opmærksom på, hvilke madvarer hunde ikke kan tåle. Nogle af dem kan nemlig forårsage en alvorlig forgiftning.

– Symptomer på forgiftning er opkast og diarré. Det kan også være tegn på forgiftning, hvis hunden ryster eller får øget spytproduktion. Hunde, der mister appetitten eller ikke drikke som normalt, bør man være ekstra opmærksomme på, udtalte dyrlæge Lotta Möller i en pressemeddelelse.

Man bør kontakte dyrlægen, hvis ens hun får nogle af disse symptomer. Men selv hvis hundene ikke dør, så er der massive konsekvenser ved at være rundhåndet ved spisebordet.

– Der er lavet en del studier på, hvorfor hunde bliver overvægtige, og problemet opstår blandt andet, hvis ejeren kommer til at give for mange madrester og samtidig ikke får skåret ned i den mængde foder, man ellers giver til sin hund eller kat, siger Charlotte Reinhard Bjørnvad.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu