ANNONCE

Farerne lurer på børnenes online-legeplads

15. oktober 2019 11:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

De fleste voksne kender den ikke, men appen Tiktok er nærmest et nyt hjem for børn og unge.

Er du på Tiktok? Hvis du er over 18 år gammel, så er svaret nok nej.

Til gengæld har appen vundet indpas blandt børn og unge over hele verden, og over sommeren er brugen af den boomet herhjemme, viser en opgørelse fra teleselskabet 3.

Artiklen fortsætter under videoen

Således var hverken Tiktok eller Musical.ly, som appen tidligere hed, på top-10 over de mest populære apps sidste år. Men nu har den de seneste måneder ligget nummer otte på listen over apps med flest antal brugere og nummer tre, når det gælder dataforbrug. Nogle dage genererer app’en endda mere trafik end YouTube og er kun overgået af Netflix

Hvad går Tiktok ud på?

I sin essens handler Tiktok om at de unge deler korte videoer af dem selv, hvor de danser og synger med på brudstykker af sange. Men det er også meget mere end det, siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked, i en pressemeddelelse.

Den er nemlig også et frirum:

– Som forælder kan det måske være svært umiddelbart at forstå værdien af app’en og brugernes vilkårlige deling af film af dem selv. Her kan vi anbefale, at man som forælder generelt husker på, at børn og unges brug af digitale og sociale medier primært er en leg og en kanal til at dyrke venskaber og deltage i et fællesskab, siger han.

Problemer

Alt er dog ikke fryd og gammen i Tiktok. Det har blandt andre det britiske magasin The Week skrevet om.

Appen har nemlig tidligere fået en rekordstor bøde af de amerikanske myndigheder.

Den fik den kinesisk-ejede app på grund af beskyldninger om at man indsamler data og personlige oplysninger om børn, der er under 13 år gamle.

Det har blandt andet fået Tiktok til at oprette en minimumsalder for brug af appen på 13 år, og fjerne seks millioner videoer, har Tiktok tidligere oplyst.

I galleriet over artiklen kan du læse om flere problematiske forhold om Tiktok.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu