Tilbageholdt ukrainsk fly på vingerne igen

5. februar 2013 11:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tilbageholdt ukrainsk fly på vingerne igen
Billede mangler

Et fly fra det ukrainske luftfartsselskab AeroSvit, der i en måned har holdt stille i Københavns Lufthavn med forbud mod at lette, bliver en af de kommende dage sendt på vingerne igen. Det oplyser lufthavnens pressechef, Søren Hedegaard.

 

Flyet har været tilbageholdt, fordi AeroSvit ikke har betalt dets regning til lufthavnen, da selskabet siden 28. december har været i kontrolleret betalingsstandsning. Men nu er pengene, ifølge rejsesitet check-in.dk omkring en halv million kroner, fundet og overført til den danske lufthavn.

– Ejeren vil gerne have sit fly tilbage, og vi har fået noget betaling. Papirarbejdet gik i orden i går (mandag, red.), og derfor kommer det nok i løbet af de næste par dage på vingerne igen og tilbage til sin retmæssige ejer, siger Søren Hedegaard til Berlingske Nyhedsbureau.

Han kan dog ikke sige præcist, hvornår det ukrainske fly kan lette.

– Nu har det jo stået på jorden noget tid, så derfor skal det lige gennemgå noget eftersyn, inden vi kan sende det af sted igen. Så præcist hvornår, ved jeg ikke, men det går relativt hurtigt, siger Søren Hedegaard.

Ifølge check-in.dk oplyste driftsdirektøren i Københavns Lufthavne A/S, Kristian Durhuus, for en måned siden, at det er tredje gang, et flyselskab med samme ejer, ender i konkurs.

– Ejeren bag AeroSvit skyldte os også en del penge ved konkurserne i Cimber Sterling og Skyways, så det vil vi gerne undgå denne gang, sagde han til check-in.dk.

65 passagerer, som skulle have været til Kiev med det ukrainske fly 4. januar, har selv måttet finde en anden måde at komme af sted – uden hjælp fra Københavns Lufthavne – da det ifølge driftsdirektøren var en sag mellem flyselskabet og dets kunder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu