Tilbageholdte FN-observatører frigivet i Jordan

9. marts 2013 23:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tilbageholdte FN-observatører frigivet i Jordan
Billede mangler

JORDAN: De 21 filippinske fredsobservatører, som i denne uge blev tilbageholdt af oprørere i Syrien, er nu i sikkerhed i nabolandet Jordan.

 

Lørdag blev filippinerne, der var udstationeret af FN, overdraget til de jordanske myndigheder efter tre dage i uvished. Det skriver Reuters.

»De er alle på den jordanske side nu, og de har det godt, siger den syriske oprører Abu Mahmoud, som hævder, at han selv har ledsaget FN-abejderne til Jordan.

Oplysningen er blevet bekræftet af lederen af kontoret for Lakhdar Brahimi, FNs og Den Arabiske Ligas særlige udsending i Syrien.

De syriske oprørere, der tilhører gruppen »Martyrerne af Yarmouk«, har siden tilbageholdelsen onsdag nægtet, at der var tale om en reel gidseltagning. De har i stedet omtalt fredsobservatørerne som »gæster«, der ville blive befriet fra landsbyen Jamla, når den syriske præsident, Bashar al-Assad trak sine regeringsstyrker tilbage fra området omkring Jamla og indstillede beskydningerne.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, glæder sig ifølge Reuters over frigivelsen, men minder samtidig om, at alle sider i en konflikt bør respektere fredsobservatørernes sikkerhed.

Tilbageholdelsen af de 21 filippinere er blevet mødt med omfattende international fordømmelse og har skabt spekulationer om, at flere lande og humanitære organisationer vil trække deres udstationerede borgere og ansatte ud af det borgerkrigshærgede Syrien.

Konflikten i landet har stået på i to år, og i mellemtiden har 70.000 mennesker mistet livet, anslår FN, som også beretter om en million flygtede syrere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu