Tilbud: Bestyrel?se til salg

12. marts 2013 22:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tilbud: Bestyrel?se til salg
Billede mangler

Når der 3. april skal vælges nye bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen i Brøndby, vil de nuværende bestyrelsesmedlemmer næppe alle sammen stille op. Muligvis vil slet ingen.

 

Ifølge indkaldelsen til den ordinære generalforsamling 3. april, der blev sendt ud i går, føler den nuværende bestyrelse sig ’forpligtet til bedst muligt at sikre selskabets videreførelse, men har samtidig ønsket at udtræde af ledelsen.’

Selvom det ikke nødvendigvis betyder, at alle de nuværende fem medlemmer træder ud af bestyrelsen, eftersom den endelig indstilling af nye bestyrelseskandidater først meldes ud 26. marts, er det en fremstrakt hånd til eksterne investorer, der i øjeblikket er i dialog med forskellige dele af klubben.

– Vi vil vise, at vi ikke klamrer os til taburetterne, og at vi ikke ønsker at blokere for en eller flere investorer, der ønsker at få indflydelse for deres investering, siger Brøndbys direktør, Tommy Håkansson, til BT.

Dermed siger du jo næsten, at der er investorer på vej, som stiller den slags krav. Er der det?

– Det har jeg ingen kommentarer til.

Stokholm, Lindegaard og co. i spil

Netop bestyrelsens tilbagetrækning har været et krav fra i hvert fald to af de investorgrupper, der har været på vej ind i klubben i løbet af det seneste halve år.

Både Frank Buch-Andersen og hans folk, der meldte sig på banen i september 2012, samt de investorer, advokat Jeppe Stokholm står i spidsen for, har således stillet som krav, at bestyrelse og direktion skulle nulstilles, hvis de skulle lægge penge i Brøndby, og sidstnævnte projekt har i måneder arbejdet på at samle opbakning til enten at tvinge bestyrelsen fra bestillingen eller give den et tilbud, der var for godt til at sige nej til i den nuværende økonomiske situation.

Ifølge BTs oplysninger arbejder Jeppe Stokholm og hans investorer, der har den tidligere ISS- og SAS-direktør Jørgen Lindegaard som en tung kandidat til bestyrelsesformandsposten, stadig på at få en indflydelsesrig investering igennem, men det er ikke nødvendigvis den investorgruppe, Tommy Håkansson henviser til.

Direktørens tre store opgaver

Han er således ikke en del af dialogen med gruppen, men arbejder stadig på andre fronter på at sikre sig folk, der kan gå med i kapitaludvidelsen, der er den sidste store pukkel, han skal over, før han efter planen selv er færdig med sit virke som konstitueret direktør.

– Bestyrelsen vil som ansvarlig ledelse arbejde for at føre selskabet videre på den bedst mulige måde. Det har vi sagt før, og vi har også skrevet det i vores seneste årsrapport. For mig er de tre vigtigste sager nu at få en ny ejerstruktur på plads, at få skabt en ny governmentstruktur og at få gennemført kapitaludvidelsen, siger Tommy Håkansson.

I forbindelse med generalforsamlingen skal aktionærerne ud over at vælge en ny bestyrelse, hvilket kan blive dramatisk nok, hvis flere investorgrupper, som det tyder på nu, ønsker at komme ind, også tage stilling til en omlægning af aktiestrukturen, så der fremover kun vil være en aktieklasse og altså ingen særstatus til en bestemt type aktionærer, sådan som tilfældet er for den såkaldte Fodboldfond i dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu