Tilliden til regeringens skolepolitik styrtdykker

18. april 2013 23:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tilliden til regeringens skolepolitik styrtdykker
Billede mangler

Trods udspillet til en ny folkeskolereform har vælgernes tro på, at en socialdemokratisk-ledet regering er bedst til at drive folkeskolen, ikke været lavere i de seneste 15 år, skriver Ugebrevet A4.
Da Helle Thorning-Schmidts regering efter det seneste folketingsvalg overtog magten, havde vælgerne ellers en næsten euforisk tro på, at S-SF-R-regeringen ville forbedre kvaliteten af undervisningen i folkeskolen.
Mere end halvdelen af danskerne – 51 procent så dengang en socialdemokratisk ledet regering som garanten for kvalitet i folkeskolens undervisning. Det fremgår af en valgundersøgelse, som forskere under Aalborg Universitet har gennemført ved samtlige valg siden 1998.
I dag er opbakningen næsten halveret – og på det laveste niveau siden 1998.
Kun godt hver fjerde dansker – 27 procent peger nu på socialdemokraterne, når de bliver spurgt, om det er en socialdemokratisk ledet regering eller en borgerlig regering, der er bedst til at sikre en god undervisning i folkeskolen.
Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt et repræsentativt udsnit af vælgerne i påskeugen fra 22. marts til 3. april i år.
Er tilliden til Thorning-regeringens skolepolitik faldet siden valget, er tilliden til de borgerliges folkeskolepolitik modsat vokset.
Hvor den i 2011 var helt i bund med en opbakning fra 22 procent, er det nu 33 procent af danskerne, der tror, at en borgerligt ledet regering bedst sikrer en god folkeskole.
De borgerlige har dog langtfra høstet hele rød bloks tilbagegang, for størst tilslutning siden valget har den gruppe, der svarer »Ingen forskel«, fået.
Gruppen, der mener, at det er hip som hap, om det er Venstre eller Socialdemokraterne, der udlægger teksten i folkeskolen, udgør i dag 40 procent af vælgerne – og gruppen har ikke været større siden folketingsvalget i 1998.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu