Tilliden til Thorning smuldrer i S

5. januar 2013 08:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tilliden til Thorning smuldrer i S
Billede mangler

Flere i den socialdemokratiske folketingsgruppe tror ikke længere, at Helle Thorning-Schmidt er partiformand ved næste valg.
 BNB
 
Kilder i den socialdemokratiske folketingsgruppe siger til BT, at det ville være at foretrække at gå til næste valg med en anden formand end Helle Thorning-Schmidt (S). Flere af dem ser gerne, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afløser hende på posten.
 
Ifølge kilderne er der dog næppe nogen, der tør satse deres egen karriere ved at prøve at presse Helle Thorning-Schmidt ud, skriver BT. Men mange håber, at hun selv indser, at hun står til et ydmygende nederlag ved næste valg og forlader posten til fordel for et job i EU.
 
Spekulationerne er taget til i styrke efter et interview med finansminister Bjarne Corydon (S) i Politiken 16. december, hvor finansministeren ikke afviste, at han kan finde på selv at gå efter formandsposten.
 
– Til det vil jeg sige: Helt generelt skal man jo ikke skråt afvise eller give garantier for noget som helst, der handler om resten af ens liv. Det er formentlig generelt en dårlig ide, sagde Bjarne Corydon til avisen.
 
Ifølge BT hæfter kilder sig ved, at Bjarne Corydon betegnes som »Helles mand« og er en af hendes få støtter.
 
Fredag skrev Weekendavisen, at der er ministre, der ikke regner med, at Thorning står i spidsen for partiet ved næste valg, og at flere har tilsluttet sig den antagelse efter interviewet i Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu