Tillidsfolk skuffede over Thorning

28. februar 2013 02:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tillidsfolk skuffede over Thorning
Billede mangler

Helle Thorning-Schmidt (S) holdt i sidste uge møde med 19 tillidsfolk om vækstplanen, men nu undsiger flere af dem statsministerens udlægning af, at de ville have sænket selskabsskatten, skriver Jyllands-Posten.
»Jeg kan overhovedet ikke se, hvordan det giver flere job at sætte selskabsskatten ned. Pludselig inddrager hun os i den vækstpakke. Det er ikke i orden,« siger tillidsmand på Siemens Wind Power Gorm Hedegaard Eriksen.
Han føler, at de 19 gæster nu bruges til at legitimere planen.

 

»Det har jeg det ikke så godt med. Det er jeg skuffet over,« siger han til avisen.

Statsministeren har flere gange forsvaret sig med, at tillidsfolkene bad om det, når hun er blevet konfronteret med baglandets modstand mod lavere skat.

»Nu havde jeg jo møde med 19 tillidsmænd for en uges tid siden. De sad i det her lokale, og alle var enige om, at der skulle skatte- og afgiftslettelser til,« sagde hun på pressemødet i Spejlsalen tirsdag.

Men flere af deltagerne på mødet, som Jyllands-Posten har talt med, mener, at det er forkert at sige, at »alle var enige om,« at der skulle skattelettelser og lavere afgifter til.

»Jeg talte ikke for skattelettelser. Afgifterne er et større problem, og det var det, jeg lagde vægt på under mødet,« siger Peter Uno Larsen fra Thistedslagteriet Tican.

»Vi sagde til Thorning, at de ikke skulle fokusere på skattelettelser. Det er afgifterne, der er vigtigst,« siger Ebbe Christiansen fra støbejernsfabrikken Valdemar Birn.

»Skattelettelser var ikke lige et af de emner, jeg havde med til Helle. Jeg syntes ikke, vi skulle rende i arbejdsgivernes fodspor,« lyder det fra Jan Møller Christiansen, Alfa Laval i Aalborg.

»Der var flest imod, at selskabsskatten skulle sænkes,« siger Flemming Andersen fra maskinproducenten Aasted.

Statsministeren selv har ifølge avisen ingen kommentar.

Socialdemokraternes politisk ordfører Magnus Heunicke (S) hæfter sig ved, at planen »samlet set får stor opbakning fra erhvervslivet og tillidsfolkenes forbund.«

»Statsministeren skubber ikke tillidsfolkene foran sig. Hun står fuldt ud selv på mål for planen,« siger han til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu