ANNONCE

Tilsyn: Folketinget står magtesløs over for PET

15. februar 2012 07:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tilsyn: Folketinget står magtesløs over for PET
Billede mangler

Det er ikke meget danskerne i al almindelighed ved om PET, og nu viser det sig, at selv Folketinget har begrænsede muligheder for at kontrollere Politiets Efterretningstjeneste
 
Faktisk er tilsynet med PET et af de dårligste i hele EU, det viser en rapport fra Europarlamentet, skriver Jyllands-Posten.
 
Østeuropæiske parlamenter, som Estland, Letland og Litauien, har bedre muligheder for at kontrollere, end det danske Folketinget.
 
Eksempelvis kan det danske kontrolorgan ikke afkræve efterretningstjenesterne oplysninger, tvinge agenter eller chefer i tjenesterne til at afgive forklaringer eller iværksætte undersøgelser af tjenesternes brug af agenter – som det f.eks. er tilfældet i Holland og Belgien.
 
“Folketingets kontroludvalg er jo langt hen ad vejen en syltekrukke og et omsvøbsdepartement, der udadtil står som garant for en tilforladelig behandling af delikate sager, men reelt er et skjold mod offentlig debat og kritik,« siger Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten
 
 
 
 
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu