ANNONCE

Tiltale: Amfetamin, røveri og skydevåben

23. juni 2020 22:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fire personer tiltalt i stor sag om metamfetamin.

Fire personer er blevet tiltalt i en sag om besiddelse og salg af en stor mængde metamfetamin. I sagen er der også rejst tiltale for besiddelse af skydevåben og røveri.

De oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst, har tirsdag rejst tiltale mod fire personer i alderen 21-48 år for at have solgt ikke under 4,8 kilo metamfetamin samt at have besiddet yderligere cirka 1,7 kilo metamfetamin.

Derudover er der rejst tiltale for besiddelse af skydevåben på offentligt tilgængeligt sted og røveri.

”Operation Uranus”

Sagen, der har fået navnet ”Operation Uranus”, har været efterforsket siden august 2019. Den 9. december 2019 foretog politiet anholdelser af de fire tiltalte, som har været varetægtsfængslet siden anholdelsen.

Der er tale om tre danske statsborgere samt en vietnamesisk statsborger.

I forbindelse med anholdelserne fandt politiet blandt andet 1,7 kilo metamfetamin, mere end en million kroner i kontanter samt en skarpladt pistol.

– Metamfetamin eller Crystal Meth, som det også kaldes, fordi stoffet ligner krystaller, er et stof, vi forholdsvis sjældent ser i Danmark. Metamfetamin er et særdeles farligt stof, og derfor viser retspraksis, at besiddelse af metamfetamin straffes hårdere end besiddelse af amfetamin, siger anklagerfuldmægtig Jelena Hansen fra Særlig Efterforskning Øst.

Sagen er forhåndsberammet over 15 retsdage ved Retten på Frederiksberg fra den 11. januar til 22. marts 2021.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu