ANNONCE

Tiltale i uhyggelig sag: Sådan foregik drabene

19. juni 2020 07:18 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

To mænd er tiltalt for at have dræbt to ældre mænd og sat ild til deres huse.

Tiltale i uhyggelig sag: Sådan foregik drabene
En 34-årig og en 42-årig er tiltalt for to alvorlige mord at have sat ild til ofrenes huse. Men det er ikke det eneste, der er tiltalt for. Foto: Presse-fotos.dk

I oktober stod det klart, at to mænd på henholdsvist 34 og 42 år blev sigtet for flere forbrydelser, herunder mord og brandstiftelse.

Nu er det kommet frem, at de to mænd er tiltalt for at have dræbt to ældre mænd med to måneders mellemrum, og derefter sat ild til deres huse.

Men de er også tiltalt for en række andre alvorlige forbrydelser, fremgår det af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Anklageskriftet viser også grufulde detaljer om de to drab.

Stukket efter død

Den 20. april 2019 fandt det første drab sted i Ruds Vedby. Her var offeret den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen.

Han blev banket ihjel “med massiv stump vold”.

Ved grundlovsforhøret blev det forklaret, at den 68-årige var blevet dræbt af 15 til 20 knivstik i maven, men det har vist sig, at stikkene blev påført efter mandens død.

Efter drabet stak de to gerningsmænd ild til den 68-åriges hus.

For at skaffe sig af med liget skulle de to mænd være kørt til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse. Endnu engang blev den 68-årige stukket med en aflang spids genstand, ligesom hans tøj blev fyldt med sten. Så blev han kastet i en sø, hvor liget sank til bunds.

Det kan klassificeres som et rovmord, da de to tiltalte stjal den 68-åriges møntsamlinger samt to geværetuier med tre haglgevær.

Skar halsen over

Knap to måneder senere trængte de to mænd ifølge anklageskriftet den 16. juni om morgenen ind i Poul Frank Jørgensens hjem i Vemmelev.

Her skar de halsen over på ham.

Den 80-årige mand fik et seks centimeter dybt snit i halsen, der skar den store halspulsåre over.

Derudover blev han stukket ti gange i ryggen med en eller flere knive.

De to mænd efterlod liget i soveværelset, hvorefter de ifølge tiltalen hældte brandbar væske ud i huset, som de så satte ild til.

Foruden drab, brandstiftelse, tyveri og usømmelig omgang med lig er de to mænd tiltalt for røveri, røveriforsøg, bedrageri og flere tilfælde af overtrædelser af våbenloven.

Ændrede forklaring

De to mænd blev anholdt i juni sidste år.

I grundlovsforhøret erkendte den ældste at have begået dødbringende vold mod de to ældre mænd og sat ild til deres huse.

Den yngste nægtede ethvert kendskab til sagerne.

Ved et senere retsmøde i august trak den ældste dog sin oprindelige forklaring tilbage. Nu lød forklaringen, at det var den yngste, der havde begået drabene.

Sagen kommer for Retten i Næstved senere på året.

Specialgruppe nedsat

I oktober gav Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udtryk for, at den 34-årige og den 42-årige kunne være indblandet i en lang række forbrydelser.

Det omfattede både de to drab, men muligheden for øvrige lovbrud blev der også åbnet for.

Faktisk er de to drabssager blevet efterforsket af en særlig gruppe, der havde fokus på sammenhængen mellem de to drab, da der var klare ligheder ved dem.

Desuden tog politikredsen kontakt til Midt- og Vestsjællands Politi, hvor der også var foregået et drab, der kunne minde om de to drab fra Ruds Vedby og Vemmelev.

Politiet har også fået en del hjælp fra borgere, der har henvendt sig med flere tip.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu