ANNONCE

Tiltalt for stribe af dyremishandlinger

22. februar 2021 17:48 | Af: Bent Thuesen, bt@newsbreak.dk

Lod ifølge anklageskriftet en afmagret ko gå rundt i isnende kulde sammen med sin kalv

Tiltalt for stribe af dyremishandlinger
Dyrenes Frie Farm ved Hesselager på Fyn. På billedet ses forvalter Kirsten van Deurs. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Dyrenes Frie Farm i Hesselager på Fyn skulle ifølge deres egen hjemmeside være et sandt fristed for dyr.

Nu står både forvalter og foreningen imidlertid tiltalt for på en række områder at have vanrøgtet dyr.

-Vi giver dyrene et langt og godt liv med en masse kærlighed, står der med store bogstager på forsiden af foreningens hjemmeside. En oase for produktionsdyr, der reddes for slagtning og kan nyde det frie naturlige liv, lyder de lovende ord fra Dyrenes Frie Farm i Hesselager.

Livet for dyrene er tilsyneladende en helt anden.

Fik ingen dyrelægebehandling

Fyns Politi har nemlig rejst tiltale mod forvalteren og foreningen for overtrædelse af dyreværnsloven på i alt 8 forskellige punkter
Politikommissær Ann Kate Pedersen fra Fyns Politi oplyser til Newsbreak, at der formentlig kommer endnu flere punkter til den lange anklageliste.

Anklageskriftet beskriver, at flere af dyrene var afmagret, og selvdøde grise gravet ned på en mark ved gården.

Heste og æsler med alvorlige hudsygdomme har ikke fået dyrlægebehandling.

Politikommissær Ann Kate Pedersen kan umiddelbart ikke sige noget om,  hvorfor dyrene i denne oase angiveligt ikke har fået den basale pleje. Hendes erfaring generelt med disse sager er, at intentionerne er gode nok. Men virkeligheden kan overhale drømmen, og det giver udfordringer med at finde tilstrækkelig med energi til opgaven og med at skaffe penge til foder og dyrlægeregninger.

Det har ikke været muligt for Newsbreak at få kontakt med lederen eller forvalteren på Dyrenes Frie Farm i Hesselager.

Døde grise begravet på mark

Ifølge Fyns Politi startede afsløringen af foreningens vanrøgt i januar 2020. Fødevarestyrelsen modtog en anmeldelse om, at der var gravet døde dyr ned ved gården.  Da myndighederne kom på uanmeldt besøg, var der flere ting, der ikke var i orden og ganske rigtigt var der begravet selvdøde grise ned på en mark ved gården.

Fødevarestyrelsen har efterfølende været på besøg fire gange. Hver gang blev der påtalt vanrøgt mod dyrene, og tidligere strakspåbud var ikke efterkommet. Ved Fødevarestyrelsens sidste besøg her i midten af februar 2021, hvor vinteren var hårdest, fandt de på en helt åben mark en afmagret ko, der gik med sin lille kalv.

De havde ingen adgang til vand, der var frosset til i den hårde frost. Det samme var foderet, og der var ikke et tørt leje eller læ for den hårde kulde.

Kælegrise vanrøgtet

Dette er blot et par punkter af anklageskriftet med i alt 8 punkter.

Her er de øvrige punkter, som forvalteren og bestyrelsen for dyrenes Oase – Dyrenes Frie Farm – skal forholde sig til, når sagen skal afgøres i retten.

– Vanrøgt af kælegrise. En var afmagret , og den anden var svært overvægtig.
– Ingen øremærkning på en gris.
– Ikke vedligeholdt elektrisk hegn omkring løsgående grise, og ikke reageret på Fødevarestyrelsens strakspåbud om vedligeholdelse af det elektriske hegn.
– Ingen identifikationsmærkning på æsel og heste.

Ifølge Ann Kate Pedersen er der endnu ikke fastsat dato for, hvornår retten i Svendborg skal tage stilling til sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu