Tiltalte kendt skyldige i Stevnsdrabet

4. februar 2013 10:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tiltalte kendt skyldige i Stevnsdrabet
Foto: Colourbox.
Dom

En 34-årig mand er ved Retten i Roskilde kendt skyldig i drabet på Anders Mark Hansen – det såkaldte “Stevns-drab”. Foto: Colourbox.

Den 34-årige mand, som var tiltalt for drabet på den 22-årige Anders Mark Hansen, der blev fundet dræbt i Fællesskoven på Stevns 3. marts sidste år, er netop kendt skyldig. En 28-årig mand er desuden kendt skyldig i meddelagtighed, skriver bt.dk.

 

Det skete mandag, da et enigt nævneting i retten i Roskilde kendte den 34-årige forhenværende fængselsbetjent skyldig i drabet på den unge mekaniker.

Den 32-årige reagerede på afgørelsen i skyldsspørgsmålet med et næsten lydløst »hvad?«, mens hans gentagne gange rystede på hovedet. Også den 28-årige kneb øjnene sammen og signalerede, at han ikke forstod kendelsen. Mange pårørende til den afdøde mekaniker var til stede, da kendelsen blev læst op. Deriblandt Anders Mark Hansens kæreste.

Gennem de sidste 10 retsdage har de to skyldige afgivet næsten identiske forklaringer – blot med hinanden som hovedgerningsmand. Men fra dag ét har anklager Bente Schnack holdt på, at den 34-årige begik drabet alene, mens den 28-årige opholdt sig tæt på gerningsstedet uden at gribe ind.

Når også den 28-årige blev kendt skyldig, hænger det sammen med hans egen forklaring om, hvordan han kørte sin bekendte, den 34-årige, ud i Fælleskoven på drabsdagen, og her blev han holdende og skruede højt op for musikken, mens den 34-årige tog livet af den unge mand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu