Timemodel kan flytte hver anden fra fly og bil til tog

1. marts 2013 13:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Timemodel kan flytte hver anden fra fly og bil til tog
Billede mangler

Det er godt nyt for Ingeniørforeningen, at regeringen planlægger at elektrificere jernbanenettet i Danmark og gennemføre en såkaldt timemodel, der betyder, at togturene mellem København og Odense, Odense og Aarhus samt Aarhus og Aalborg i fremtiden skal tage én time hver, så den samlede tur fra hovedstaden til Aalborg kommer til at tage tre timer mod de nuværende 4,5.

 

»Ingeniørforeningens trafikeksperter har gang på gang efterlyst handling på området, og derfor er det da glædeligt, at politikerne nu kommer i gang. Jernbanenettet herhjemme har længe været underprioriteret på bekostning af investeringer i vejnettet, og med en milliardstor fond kan vi endelig få udlignet det misforhold, og samtidig bevæge os op mod en standard, der længe har været i andre europæiske lande,« siger formanden for Ingeniørforeningens Teknologiudvalg, Per Højbjerre, i en skriftlig kommentar.

Investeringerne vil ifølge foreningen også have en positiv effekt på det samlede CO2-regnskab, samtidig med at landsdelene bliver knyttet tættere sammen, lyder det. Ingeniørforeningen forventer således, at langt flere danskere, der i dag benytter bil eller fly som deres primære transportmiddel, vil skifte til toget, når rejsetiden bliver nedbragt.

»Vores undersøgelser har tidligere vist, at op mod halvdelen af danskerne, der enten kører i bil eller flyver mellem landsdelene, vil tage toget, hvis timeplanen realiseres, så der er et enormt potentiale for en øget og klimavenlig mobilitet, som også vil gavne den hjemlige vækst,« siger Per Højbjerre.

For at realisere timemodellen vil regeringen gennemføre en række anlægsinvesteringer såsom en ny dobbeltsporet højhastighedsbane over Vestfyn, en ny jernbanebro over Vejle Fjord og en ny jernbanestrækning i Østjylland syd for Aarhus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu