Tine Baun i historisk All England-sejr

10. marts 2013 16:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tine Baun i historisk All England-sejr
Billede mangler

Eventyret blev fuldendt på smukkeste vis. I sin sidste kamp inden sit karrierestop vandt Tine Baun søndag All England-finalen i Birmingham over den unge thailænder Inthanon Ratchanok med sætcifrene 21-14, 16-21, 21-10.

Den danske fjerdronning indskrev sig dermed i dansk badminton-historie som den første danske kvinde, der har vundet verdens mest prestigefyldte badmintonturnering tre gange. Og hun gjorde det med stil, følelse og flot, flot badmintonspil.

Ratchanok Intanon var seeded som nummer otte i turneringen, mens Tine Baun var seeded som nummer syv, så der var lagt op til en helt åben finale mellem to spillemæssigt jævnbyrdige modstander.

Mens de to kvinder niveaumæssigt lå tæt på hinanden var det på mange måder alligevel en modsætningernes kamp. Tine Baun er 33 år, og finalen er hendes sidste i karrieren, mens Ratchanok Intanon er bare 18 år og var i sin første All England-finale som den første kvindelige thailænder nogensinde.

De to spillere havde inden finalen mødt hinanden fire gange tidligere med Tine Baun som vinder blot en enkelt gang. Men det kunne man ikke se i første sæt, hvor Tine Baun havde en vilje og aggression, som afspejlede at det var hendes sidste kamp.

De to spillere fulgtes ad til 8-8, men som kampen sættet skred frem tvang Tine Bauns aggressive stil thailænderen ud i adskillige fejl, hvorefter Baun kom foran 11-8, thailænderen kom på 12-12, men så trak Baun fra med 19-13 og efter 16 minutter kunne han sikre sig sættet med 21-13.

I andet sæt mistede Tine Baun momentum og fulgte med til 16-15, hvorefter thailænderen drog fordel af Tine Bauns nervøsitet, trak fra og vandt sættet med 21-16.

Den danske badminton-dronning fyrede herefter op under ketsjeren og lynede i hele tredje sæt med bevidstheden om, at det var hendes karrieres sidste sæt som benzin. Helt suverænt satte hun konstant boldene uden for thailænderens rækkevidde, og det tog ikke lang tid, før hun bragte sig på 20-6. Sætte endte 21-10 og dermed kunne Tine Baun lade sig hylde som vinder af All England.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu