Tine Baun i vanvittig All England-triumf

9. marts 2013 17:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tine Baun i vanvittig All England-triumf
Billede mangler

Hvordan skulle man ellers afslutte så flot en karriere?

Tine Baun er gået ind til hver kamp i All England velvidende, at hver af dem kunne blive det endelige punktum.

Og fjerbold efter fjerbold har hun erobret yngre, hurtigere modstandere og står nu midt i finalen i den turnering, hun elsker så højt.

Tine Baun slog lørdag eftermiddag den 21-årige sydkoreaner Sung Ji-hyun, der er verdens nr. 5, i én af de mest intense og nervepirrende kampe ved årets badmintonturnering med 24-22, 19-21, 21-19

Den danske fjerdronning skal søndag eftermiddag op imod den 18-årige thailænder Inthanon Ratchanok, nr. 8 på verdensranglisten.

Det er karrierens svanesang, og Tine Baun fremfører den på smukkeste vis. Nu har hun kørt sig selv i stilling til en tredje All England-sejr i verdens mest prestigefyldte badminturnering.

Ja, hvordan sætter man ellers det endelige punktum i så langt og flot et eventyr?

Tine Baun var nede med 2-9 i første sæt. Den hurtige sydkoreaner ejede hver centimeter af banen. Baun vidste, at med høj sandsynlighed var i gang med at spille sin sidste kamp i karrieren. Der var et resigneret blik i hendes øjne. Hun så afklaret ud.

Men så begyndte Tine Bauns ketcher at gløde. Hun åd sig bid for bid ind på Sung Ji-hyuns føring. 9-14, 11-15, og så lige pludselig, da det talte allermest, bragte danskeren sig i front for første gang til stillingen 21-20.

Den 33-årige danske veteran, der lægger fjerbolden på hylden efter dette års All England, spillede sublim badminton, traf de rigtige beslutninger og smashede Sung Ji-hyun baglæns ud af banen. Tre sætbolde skulle der til, og så havde Tine Baun vendt et fortabt første sæt til sejr på 24-22.

Den dobbelte All England-vinder havde det psykologiske overtag, men sendte et par velplacerede slices ned på gulvet foran Tine Baun og bragte sig hurtigt i front.

Tine Baun kæmpede sig tilbage med rå, kraftfuld viljestyrke parret med den kløgtighed, en lang karriere i badminton giver en tidligere verdensetter.

De to fulgtes ad, bold for bold. Tine Baun hele tiden i jægerens rolle. Danskeren udlignede til 16-16 med en fremragende krydssmash og kom foran 19-17.

Men Sung Ji-hyun vandt fire bolde i træk, straffede koncentrationssvigt hos danskeren og vandt sættet med 21-19.

Tredje sæt blev samme dans om koncentrationen. Begge spillere hældte unødvendige bolde i nettet, men Tine Baun vandt nervekrigen efter et par sindsoprivende dueller mod slutningen.

Hun kunne strække armene i vejret og juble over det voldsomt imponerende resultat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu