Tine Bauns eventyrlige afslutning

10. marts 2013 19:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tine Bauns eventyrlige afslutning
Billede mangler

Man kan da ikke slutte karrieren, når man er god nok til at vinde All England?

 

Jo, det kan 33-årige Tine Baun godt. Den beslutning blev meldt ud sidste efterår af den danske badmintondronning, og det ændrer hendes triumf søndag i Birmingham ikke på, selv om Danmarks bedste kvindelige singlespiller var rørt til tårer efter sejren i tre sæt (21-14, 16-21, 21-10) over 18-årige Ratchanok Intanon fra Thailand.

– Det er helt fantastisk af få lov til at slutte af sådan her. Og jeg får ikke pludselig lyst til at tage en omgang mere. Det har været et hårdt år, hvor jeg ikke har nået særligt meget. Og så kan jeg slutte af på denne måde. Det er fuldstændig fantastisk. Det skal bare være slutningen på eventyret, lød det med beslutsomhed i stemmen på TV3 Sport1 fra Tine Baun.

Det er da også en kendsgerning, at Tine Baun ikke har spillet karrierens bedste badminton i det seneste år, og så sent som ved De Olympiske Lege i London sidste sommer røg hun ud i kvartfinalen. Men i sin sidste turnering måtte det briste eller bære.

– Jeg spillede med, hvad jeg havde, om jeg så skulle gå kold derinde. Det var planen. Jeg ville kæmpede med, hvad jeg havde, sagde Tine Baun, der leverede den bedste vare, da det var påkrævet.

– Jeg har ikke haft nogle fantastiske måneder, men det gør jo ikke noget nu, lød det fra en lettet Tine Baun, der ikke var et sekund i tvivl om, at karrieren skulle afsluttes i All England i Birmingham.

– Jeg er bare så glad for, at jeg besluttede at lukke døren herovre. Jeg elsker at spille her i Birmingham. Det er min favoritturnering. Det er absolut herovre, jeg har spillet mit bedste badminton. Lige siden jeg vandt min første titel, har jeg spillet bedst her. Når jeg går ind på den her grønne bane, så føler jeg mig tryg, og jeg har alle de følelser og de minder, der gør, at jeg spiller godt, sagde Tine Baun.

Danskeren kom da også forrygende fra start mod den 18-årige thailandske Ratchanok Intanon, men efter en sikker sejr i første sæt, gik Tine Baun i stå i andet.

– Jeg fik en rigtig god start og det, at jeg vinder første sæt rimeligt overlegent, gør bare, at jeg får selvtillid, også selv om jeg skal løbe tre sæt. For jeg havde bare så meget energi. Jeg kunne overhovedet ikke mærke, at det gjorde ondt derinde i dag. Der var kun en vej, og det var fremad, sagde Tine Baun.

Det viste danskeren fra start i karrierens sidste og afgørende sæt, hvor hun i dén grad sad på sin modstander.

– Jeg har set hende gå kold flere gange, og det gjorde hun også her, konstaterede Tine Baun, der til gengæld kunne frigøre en masse glæde og varme følelser, da hendes tredje All England-titel satte punktum for den 33-årige danskers badminton-karriere.

– Det er følelsesmæssigt noget af det største, jeg har været igennem. Den første titel var kæmpestor. Men jeg tror, denne sejr er endnu større end de to første. Lige nu er det sejren, der fylder, og så kommer det med at stoppe hen ad vejen. Når det her er slut, og der ikke er træning i morgen, så tager vi den derfra, sagde Tine Baun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu